
השר לשעבר יצחק גולדקנופף פנה היום (שלישי) לשר הביטחון ישראל כ"ץ וביקש כי יפעל לשחרר את שלושת החרדים שנעצרו מוקדם יותר, בהפגנה נגד חילול קברי קדמונים ביהוד.
גולדקנופף פתח את מכתבו וטען כי "מעצר תלמידי ישיבה במחאת קברי קדושים כבוד השר, הריני להביע בזאת את מחאתי על מעצרם של תלמידי ישיבה אשר השתתפו במחאה שקטה נגד פגיעה אפשרית בקברי קדושים במסגרת עבודות החפירה המתבצעות לאחרונה".
לדבריו: "המעצרים הללו מהווים בעיניי פגיעה חמורה בזכות המחאה ובכבודם של מקומות קבורה המקודשים לעם היהודי. לא מדובר בפרובוקציה אלא בקריאה אותנטית לשמור על הצביון היהודי ועל מורשתנו".
בסיום נכתב: "אבקשך להביא לסיום חקירותיהם של העצורים ולהנחות את הגורמים המבצעים לפעול ברגישות, בזהירות וברוח ערכית, תוך שמירה על זכויות המחאה והמקומות הקדושים כאחד".
שלושה חרדים צעירים, בהם נכד של אדמו"ר מוכר, הועברו מוקדם יותר היום (שלישי) למשטרה הצבאית, לאחר שהתברר כי הם חייבי גיוס ולא התייצבו בשנים האחרונות.
הם נתפסו באתר הבנייה ביהוד, שם מתקיימות הפגנות נגד חפירת קברים. הם השתתפו בהפגנה, וכאשר השוטרים העלו את שמם ותעודת הזהות שלהם במסוף המשטרתי - התברר כי הצעירים הינם חייבי גיוס.
כאמור, בתום חקירה הוחלט להעבירם לידי המשטרה הצבאית בהתאם להחלטת היועמ"שית לפיה כל "משתמט" שנתפס על ידי המשטרה מועבר אוטומטית לידי מצ"ח. מי שמייצג אותם מול הצבא הוא עורך הדין מנחם שטאובר.
בעדה החרדית הודיעו על יציאה להפגנות. נמסר כי "לאור מעצרם של אסירי עולם התורה בכלא הצבאי, האברכים החשובים שלא התייצבו בשנים האחרונות בלשכות הגיוס - כהוראתו של מרן רה"י הגר"ש אויערבאך זצוק"ל, וכמחאה נגד אי הסדרת מעמדם של לומדי התורה בארץ ישראל".
0 תגובות