רגעים משעשעים במליאה

לפיד בנאום בספרדית לצד מיליי: "אני ונתניהו מסכימים לשני דברים" | צפו

ראש האופוזיציה יאיר לפיד פנה בנאומו במליאת הכנסת לנשיא ארגנטינה מיליי במילים אחדות בספרדית, ואמר כי הוא ונתניהו מסכימים על שני דברים: הזכות של היהודים להגן על עצמם והערכה לתמיכתו של מיליי בישראל (חרדים)

(צילום: באדיבות ערוץ הכנסת)

לקול מחיאות כפיים מהקואליציה, ראש האופוזיציה פנה הערב (רביעי), בנאומו במליאת הכנסת, לנשיא ארגנטינה , במילים אחדות בספרדית.

"אדוני, היות וראש הממשלה אינו יודע ספרדית, אני יכול לגלות לך בסוד שאנחנו לא מסכימים על שום דבר כמעט. אבל יש שני דברים שעליהם אנחנו מסכימים", הוא אמר בחיוך.

"הראשון הוא שליהודים יש זכות להגן על עצמם. ישראל לא תכנע ולא תתכופף. לא מול הטרור ולא מול השקרים. השני הוא שהחברות והתמיכה שלך בישראל מרגשת את כולנו, ואנחנו מברכים אותך בבואך לארץ הקודש".

בהמשך הוסיף לפיד בעברית ואמר: "הנשיא שניצב פה לפניכם כנסת נכבדה, הוא לא רק ידיד ישראל גדול, הוא גם איש ימין כלכלי אמיתי. הוא באמת ימין על מלא. הדבר הראשון שהוא עשה היה לסגור חצי ממשרדי הממשלה. סגר את כל המשרדים המיותרים. היום יש להם שמונה משרדי ממשלה. מדינה של 46 מיליון בני אדם. מספיק להם. קיצץ ג'ובים, העיף מקורבים, הוריד קצבאות, נלחם בתרבות של בטלנות וחיים על חשבון אחרים.

"הוא אמר לעם הארגנטינאי: מי שיעבוד יצליח וישגשג. מי שלא רוצה לעבוד, בעיה שלו. אנחנו לא נממן אותו, מעמד הביניים הארגנטינאי לא עובד בשביל לממן מושחתים ובטלנים. ימין כלכלי משקיע במעמד הביניים. הוא מבוסס על העקרון שאנשים שעובדים קשה ומשלמים מיסים, הם האנשים שהמדינה צריכה לעזור להם. להם צריך לעזור בדיור, בהורדת יוקר המחיה, בהשקעה בעסקים קטנים, בפיתוח המגזר העסקי".

לפיד הוסיף: בואו נלמד מהאיש שבא היום לבקר אותנו. ימין אמיתי לא מבזבז את הכסף של האזרחים, הוא עוזר להם להרוויח אותו. הוא דוחף אנשים לצאת לעבודה, לא מממן להם להתבטל. לא מגדיל את הגירעון והאינפלציה, אלא מקטין אותם.

"לפני שנתיים וחצי, סניור פריזדנטה, ישראל היתה בעודף תקציבי, המחירים היו נמוכים יותר, המיסים היו נמוכים יותר, הכספים הקואליציוניים היו בערך עשירית ממה שהם היום. כשהכלכלה הישראלית מנוהלת נכון, אין גבול למה שאנחנו מסוגלים לעשות, אין פסגה שאנחנו לא יכולים להגיע אליה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (42%)

לא (58%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
לא יודעים לתרגם ספרדית
MÉXICO
11
היה עדיף שינאם בגרמנית זה היה נשמע הרבה יותר חזק המושחת שחי על חשבון משלמי המיסים
דניאל
אתה מתכוון לביבי נכון?
מיכאל
לא. מה אתה עושה פה ?
מיכאלה
10
רק דילג שהיו הוצאות מלחמה, ושכח שהוא חי בזכות לומדי התורה, שזו העבודה שלהם!! פרזיט!!
אבג
9
הייתי רוצה לשמוע מה הוא אמר בספרדית בלי התרגום
שמואל
8
לא מפספס הזדמנות להרעיל ולהסית כמובן
ריקי
7
הבן אדם מלא ארס ,משחק אותה כאילו תומך בימין פתאום ועוקץ את החרדים בהפוך על הפוך תגיד מר לפיד נראה לך שיש פה פריירים שלא קולטים את התככנות הרדודה שלך שאתה מציג...הצגה שמתאימה לבית ספר יסודי ...הגיע הזמן שלך לפרוש ליצן החצרתחפש ג'וב בתור ליצן רפואי וכדומה מאחל לך הצלחה
מילים כדורבנות
6
שמישהו ישמיע למר לפיד מה מיילי אמר על השמאלנים ומהי דעתו הברורה, חבל שלא העלו את הסטון ההוא גם כן כאן
גורנישט
חחחח צודק
יצחק
5
למרות שאני ממש לא סובל את לפיד אבל הוא צודק לגמרי בעניין הכלכלי הממשלה הזו פשוט גומרת את מעמד הביניים מיום ליום והופכת אותנו למדינת עולם 3 שבה מעמד הביניים יהפוך לעניים מרודים וכל השאר לעשירים גדולים..
נחמן כהן
ממש ממש לא צודק! והוא פותח את הפה??? לא הוריד שר אחד (!) בממשלה שלו ומהמקפצה הוא דורש מביבי ו56 מליארד הלכו 'בכיף' על האחים והחברים. אצלהם - לא כלכלה, לא פריחה, לא אמת.
נחמן בר
4
שם ממורמר לפיד לא יושבים ללמד תורה רק היהודים. לידעתך ממורמר לפיד הנשיא הזה תומך בישיבות התורה בארגנטינה. אתה בטלן וקשקשן. עדיף שתשתוק ואל תעשה בושות לעצמך.
רחל
3
לפיד אימבסיל טמבל אהבל דביל הרבה ל שלא שלמד כלל
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
2
הנחש הכי גדול שיש!!!
כגדכ
1
הוא מתכוון אליך
א.א

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: