דלג לתוכן הראשי
הרפורמה המשפטית

ההפגנות נגד הרפורמה נמשכו; בני גנץ: "בלי התקדמות - נעשה הערכת מצב מחדש"

גם הערב התקיימו הפגנות במספר מקומות בארץ סביב הרפורמה המשפטית | בני גנץ אמר בנתניה כי בלי התקדמות בשיחות ההידברות בבית הנשיא יעשו הערכת מצב מחדש (משפט)

הפגנה הערב (צילום: Noam Revkin Fenton/Flash90)

ההפגנות של תומכי מפלגות האופוזיציה ופעילי השמאל נגד הרפורמה במערכת המשפט ונגד ממשלת נתניהו, שניסתה להעביר אותה, נמשכו גם הלילה (מוצאי שבת), זה השבת ה-18.

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ השתתף בהפגנה שהתקיימה בנתניה ואמר כי יתכן ונציגי מפלגתו יעשו "הערכה מחדש" אם לא תהיה התקדמות בשיחות ההידברות בבית הנשיא.

"המטרה שלנו בבית הנשיא", אמר גנץ בהפגנה, "היא לא להסתפק בהידברות. אני לא מוכן להסתפק בהידברות על אף שהייתי הראשון לקרוא לה. אני רוצה לראות התקדמות לפתרון ואם לא תהיה התקדמות נעשה הערכה מחדש".

לפי הדיווח בכאן חדשות, יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד אמר הלילה בהפגנה ברחובות כי "הממשלה לא יכולה לנהל שיחות בבית הנשיא, ובו בזמן להכפיש את שופטי בג"ץ ולשלוח בריונים לרחובות".

בתחילת השבוע, כפי שדווח ב'כיכר השבת', נאם גנץ בפתח ישיבת סיעתו בכנסת ודיבר על השיחות בבית הנשיא. "אני לא מפחד מדרך ארוכה", אמר אז גנץ. "נחתור להתקדמות והסכמות בדגש על פתרון לוועדה לבחירת שופטים. אך לא נאפשר משחק על זמן כדי לאפשר לקואליציה לקדם את החקיקה בזמן ובמקום שנוח לה".

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
האם בני גנץ שונה חרדים?? מה דעתו על החרם של אנגל??
יניב
6
עכשיו אני מבין למה אשכנזי אמר על גנץ שהוא חמור.
אודי
5
אבל את ההפגנות של השמאל לפיד מבין...
צבי

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: