"על אפכם ועל חמכתם"

בקשת נתניהו נדחתה, הח"כית הגיבה: בא לי לומר נה נה בננה

פרקליטות המדינה הגיבה לבקשת נתניהו לדחות את משפטו ב-8 חודשים: " אם ראש הממשלה חזר בו ועמדתו העדכנית היא שמילוי תפקידו הציבורי אינו מאפשר ניהול תקין של המשפט, עליו להבהיר כך במפורש" | גוטליב הגיבה: "הפרקליטות רוצה את נתניהו בנבצרות, פסק הדין יבוא אתכם חשבון" (משפט, פוליטי)

נתניהו בבית המשפט (צילום: Ben Hakoon/POOL )

פרקליטות המדינה הבהירה היום (ראשון) לבנימין נתניהו ועורך דינו עמית חדד כי היא החליטה לדחות את בקשתו של לדחות את עדותו של נתניהו בתיקי 2,000 ו-4,000 ב-8 חודשים: "בקשה שמשמעותה הקפאת המשפט הפלילי למשך 8 חודשים".

"מדובר בבקשה החורגת מכל קנה מידה מקובל של ניהול הליכים פליליים, והיא הוגשה בתיק דנן, שבו אינטרס הציבורי הברור מחייב לחתור לסיום מהיר ככל הניתן של המשפט" ציינו בפרקליטות.

"הבקשה החריגה" הוסיפו בפרקליטות, "מתעלמת לחלוטין ממאפיינים בסיסיים במקרה הנדון: אופי האישומים, העוסקים בעבירות שחיתות שלטונית חמורות; תפקידו הציבורי הרם של נאשם 1 (בנימין נתניהו. ד"ה); והעובדה כי המשפט מתנהל מזה למעלה מ4- שנים. גם בשל כל אלה, כל עיכוב בהליך שאינו הכרחי פוגע קשות באינטרס הציבור ובניהולו התקין".

נתניהו בבית המשפט

בפרקליטות ציינו את העובדה כי ראש הממשלה נתניהו חוזר בו מהצהרתו כי יוכל לנהל את התביעות כנגדו במקביל לתפקידו כראש הממשלה וכתבו כי נתניהו "לא טען בעבר שהוא אינו יכול לקיים את משפטו במקביל לתפקידו הציבורי, והוא אינו טוען כך במפורש גם היום".

"ההיפך" ציינו בפרקליטות, "נתניהו הבהיר בהזדמנויות שונות כי כהונתו לא תשפיע על ניהול ההליך. ככל שהוא שינה את עמדתו, ועמדתו העדכנית היא שמילוי תפקידו הציבורי אינו מאפשר ניהול תקין של המשפט כסדרו, עליו להבהיר זאת במפורש".

בפרקליטות רמזו לנתיהו כי הם לא אוהבים את התרגילים המשפטיים שלו: "בכל מקרה, אין להבליע טענה חדשה זו בסעיף לקוני בתוך בקשת דחייה, לאחר שבהליכים קודמים נטען ההפך".

מו"ל 'ידיעות אחרונות' נוני מוזס, אחד הנאשמים

לסיכום טענות נתניהו והפרקליטות, הובהר מהפרקליטות כאמור, כי בקשת נתניהו נדחית: "לסיכום, ההליך הפלילי המתנהל בפני בית המשפט הנכבד הוא ייחודי ביותר - כתב אישום נגד ראש הממשלה בעבירות של שחיתות שלטונית שבוצעו במהלך תפקידו השלטוני".

"בהליך זה, האינטרס הציבורי העליון הוא השלמת ההליך הפלילי והכרעת הדין, תוך שמירה על זכויות הנאשמים וכללי סדר הדין הפלילי. עיכוב בהשלמת ההליך הפלילי גורם לנזקים ציבוריים משמעותיים" ציינו בפרקליטות.

בפרקליטות זעמו על מריחת המשפט במשך שנים ארוכות: "הדבר מקבל משנה תוקף נוכח העובדה שכתב האישום בתיק הוגש לפני ארבע וחצי שנים ופרשת התביעה מתנהלת כבר למעלה משלוש שנים".

"בהליכים משפטיים, ובאופן פומבי, הבהיר ראש הממשלה כי כהונתו כראש הממשלה לא תשפיע על ניהול ההליך. בוודאי שאין מקום להשפעה שכזו על עדותו של ראש הממשלה עצמו עם פתיחתה של פרשת ההגנה ובוודאי שאין מקום לעצירה דה פקטו של המשפט או להקפאתו" טענו בפרקליות המדינה.

"נוכח כל האמור לעיל" סיכמו בפרקליטות את החלטתם, "יש לדחות את הבקשה החריגה שהגישה ההגנה, שסוטה באופן ניכר וללא הצדקה מהמקובל בתיקים דומים. אשר על כן, נוכח האינטרס הציבורי המובהק בקידום ההליך; לשם שמירה על תקינותו; ונוכח עקרון היסוד לפיו הכל שווים בפני החוק, מתבקש בית המשפט הנכבד לקבוע כי פרשת ההגנה תחל לא יאוחר מתאריך הראשון בנובמבר 2024".

טלי גוטליב (צילום: ארכיון כיכר (ערוץ כנסת))

חברת הכנסת מהליכוד, טלי גוטליב, גינתה את החלטת הפרקליטות: "הפרקליטות הבכירה רדפה את אנשי הימין על דרך הגשת כתב אישום נגד נתניהו בעבירת שוחד. תיק השוחד הופרך ונקבר".

גוטליב האשימה את הפרקליטות ברדיפת כותרות: "אז כצפוי הפרקליטות חייבת כותרות. בנסיון שוב לרדוף את הימין שמחזיק מעמד בעוצמה מול כל הרפש, הפרקליטות מתנגדת לדחיית עדות נתניהו ומדגישה שאם ניהול משפטו יופרע בשל היותו רה״מ שיודיע על כך ברורות. הפרקליטות הבכירה רוצה את נתניהו בנבצרות". היא ציינה: "הרדיפה של פקידי השלטון את ממשלת הימין נמאסה עלי".

"ועכשיו נזכיר לפרקליטות. על אפכם וחמתכם עדות נתניהו תידחה" כתבה גוטליב.

"למה? כובע! יש לנתניהו טענת ״אין להשיב לאשמה״ טענה כבדת משקל שדורשת היערכות וזמן רב לקבלת החלטה בהתייחס לראיות" הוסיפה הח"כית בזעם.

כהרגלה, גם הפעם לא בררה חברת הכנסת את מילותיה והגיבה בהומור כאוב: "בא לי לומר נה נה בננה. אך אומר ברצינות מוחלטת: אנשי הפרקליטות הבכירה חסרי היושר וחסרי המקצועיות הגישו כתב אישום ללא בחינת חומרי ראיות מזכים ותוך הסתרה מכוונת שלהם".

"יום יבוא ופסק הדין יבוא אתכם חשבון. עד אז שחררו אותנו מהכותרות הנואשות שלכם" אמרה גוטליב וסיימה את תגובתה בעקיצה חדה לפרקליטות שעלתה לכותרות בהקשרים פחות מחמיאים: אתם תמיד יכולים לרדוף חיילים ואזרחים שחיסלו מחבלים באומץ ולקרוא להם רוצחים"...

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (94%)

לא (6%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

18
כמה בורות בכותרת ובכתבה. נפרקליטות לא דוחה את בקשת נתניהו כי זו לא תפקידה. היא שלחה לבית המשפט תגובה על הבקשה של נתניהו להעיד במרץ 25, והיא כתבה שהיא מתנגדת לבקשתו. מי שיחליט זה בית המשפט.(כמובן הם לא ילכו ען התאריך של ביבי , אהל ככל הנראה גם לא עם הפרקליטות.
ישראל
17
מה הם רוצים מביבי
שלמה
שילך הביתה כדי לעשות מהמדינה גיהינום לעשות אוסלו 3 שלא ישאר כלום כאן רק חרבן. ביבי מוציא להם העיניים. ביבי בונה ארץ ישראל מעצים אותה מעצים היהדות מעצים התורה והציונות הם משקשקים מזה. הם גויים דוברי עברית
אנדרי
16
מפחיד לגור כאן מאפיונרים מושחתים שלא חייבים דין וחשבון לאף אחד פרקליטות מושחתת
אהוד
אמת לאמיתה קומץ פקידים מפיונרים מחסלים את המדינה
אהרן ברק
15
אם הפרקליטות כה דואגת לזכות הציבור, מדוע כל כתבתי המשפט קיפלו את זנבותיהם וברחו כשהחל התיק לקרוס. אין סיקור כפי שהיה בתחילה בקול רעש גדול. תדאגו קודם שיעבירו לציבור בדיוק מה אירע שם, ואז תדאגו לזכות הציבור
נחום
אם התיקים קורסים אז ממה נתניהו כל כך מפחד? הוא אמור לרצות שהמשפט יתקדם מהר יותר.
מיואש למדי
ביבי זכאי השופטים ילעסו המשפט זה עד שימותו הם או הפרקליטת או ביבי או שיבא משיח. לכן ביבי סאבאבא מצידו לדחות לעוד מאה שנה
משפט ביבי איפה ואיפה בושה למדינה
אלי ציפורי אבי וייס כנרת בראשי ועוד אחרים חשפו את הקרמינאלים שחייבים להנמק בצינוק
ניסו שחת
14
'עולם התחתון' הם וכל חבורת השו(פ)טים והאנרכיסטים והלשעברים ועוזריהם ששורפים את המדינה ובעד ניצחון ה'נאצים מהחמאס' והחיזבאללה,צריכים להחזיק עוד קצת מעמד והגאולה תגיע...רק לכוון בתפילה 'וכל הזדים כרגע יאבדו' ותכלם ותכניעם בקרוב, אמן
פרקליטות מפיונרית...
13
פרקליטות ומערכת המשפט- מושחתים ומסואבים. ישר כח טלי גוטלעב ! כל האמת אגרוף בפרצוף המכוער שלהם!!!
משה
12
מפהקת.
לילי
11
זה לא פרקליטות, זה כבר בדיחה מנסים לעשות מהר מהר העיקר להשיג משהו... די, עזבו אותו כבר מספיק על הראש
רחל
10
לא יעזור להם. ישאר ראש ממשלה. על אפם וחמתם. "יושב בשמיים ישחק"
ראמי
9
חבורת שודדי השלטון מי בחר בכם? האטימות והחוצפה שלהם זה משהו לא אמיתי, נקווה שכבר יתקיים הפסוק ותכלה הרשעה מן הארץ, בקרוב
כבר כלום לא מפליא
8
פרקליטות = בריונות !!!
ציפי
7
גוטליב תותחית אלופה רוב הציבור סולד מפושעי הפרקקיליטות
אגזוזן מהפרקקיליטות
6
ככר סדרו הכותרות שלכם. הרבה פעמים התוכן הפוך
הספרן מחיפה
5
לנגיד לא. ביבי לא משחק ולא יהיה כבול במערכת הצלאנ שינאה . לאוייב יש חיים ואצילות איזה אוכל יאכל . ראש הממשלה כבודו מעליכם. תרגעו.
אור
4
ביבי חשבת שתיכנע את לחמם ותישאר מלך חחח יושב בשמים ישחק עליך ועל הרשעים חבריך שנראים "שלוחי דרבנן" רקמתם עלינו תוכנית והוא מלמעלה צוחק על כולכם
אבי
3
בקיצור המסקנה העולה מכל החדשות של השנים האחרונות הם כדלהלן: המדינה הזו בכלל ובפרט מערכת המשפט ואנשי השמאל זה אוסף של מטומטמים חסרי בורג רציניים, אנשים ששונאים את עצמם ואת עמם, אנשים שהם תמצית הרוע והטירוף, ואין כאן שום סיכוי לטוב עד שיקום איזשהו גבר ויעשה כאן הפיכה משטרית שתנקה את האורוות
דוד
2
הדבר מקבל משנה תוקף נוכח העובדה שכבר שנים מאשימים אותו בכל פשע אפשרי ובלתי אפשרי, רודפים אותו ולא יוצא מזה כלום. אפס. יש אינטרס ציבורי רק לקומץ קולני שנואש אבל הם לא "ה" ציבור הישראלי. רוב הציבור רוצה שה0מול פשוט ישתוק כבר ויתן לביבי לנהל את המלחמה.
מישהו
1
נחמד שהם מאשימים את ביבי במריחת זמן אחרי שהם עושים את זה שנים בכל משפט אפשר. המשפט של מיכאל בן ארי נמרח כבר שש שנים- הכל כדי לא לאפשר לו לחזור לכנסת. פרקליטות- בושה!!!
יהודה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: