
אחרי ההחלטה להטיל סנקציות על השרים סמוטריץ׳ ובן גביר, מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו הודיע כי "ארצות הברית מגנה את הסנקציות שהטילו ממשלות בריטניה, קנדה, נורבגיה, ניו זילנד ואוסטרליה על שני חברי קבינט מכהנים של ישראל".
לדברי רוביו: "סנקציות אלו אינן מקדמות את המאמצים בהובלת ארה"ב להשיג הפסקת אש, להחזיר את כל בני הערובה הביתה ולסיים את המלחמה".
כשהוא מוסיף: "אנו דוחים כל רעיון של שקילות: חמאס הוא ארגון טרור שביצע זוועות שלא יתוארו, ממשיך להחזיק אזרחים חפים מפשע כבני ערובה ומונע מאזרחי עזה לחיות בשלום. אנו מזכירים לשותפינו לא לשכוח מי האויב האמיתי. ארה"ב קוראת לביטול הסנקציות ועומדת כתף אל כתף עם ישראל".
מוקדם יותר, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הנחה את החשב הכללי, רו"ח יהלי רוטנברג, לבטל את מנגנון השיפוי הניתן לבנקים הקורספונדנטים המעניקים שירותי בקאות חיצוניים, מול הבנקים ברשות הפלסטינית.
בתוך כך, ארה"ב, גרמניה, צרפת ובריטניה הגישו הערב (שלישי) הצעת החלטה רשמית נגד איראן, למועצת הנגידים של הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית, כך מדווחת סוכנות הידיעות AFP.
ההצעה קובעת כי איראן לא שיתפה פעולה כנדרש עם פעולות הפיקוח על תוכנית הגרעין שלה. באיראן הגיבו בחריפות למהלך והזהירו מפני "תגובות קשות" - אם ההחלטה תאושר על ידי המועצה.
0 תגובות