עונג שבת: אוסובוקו וירקות שורש

מתכון לאוסובוקו וירקות שורש: כבדו את השבת הקרובה באוסבוקו משובח, מבושל היטב עם ירקות שורש טריים שעושים טעם של שבת בפה. מורן פינטו מגישה את המתכון בוידאו, שלב אחר שלב (מדור אוכל)

מתכון לאוסובוקווירקות שורש: כבדו את השבת הקרובה באוסובוקו משובח, מבושל היטב עם ירקות שורש טריים שעושים טעם של שבת בפה. מורן פינטו מגישה את המתכון בוידאו, שלב אחר שלב.

המצרכים לאוסובוקו וירקות שורש:

נתח אוסובוקו עם עצם כ-1.5 ק״ג
3 עגבניות בשלות
15 שיני שום שלימות בקליפתן
4 גזרים מוצקים
2 בצלים לבנים
מלח
פלפל גרוס
2 כוסות יין אדום
2 כוסות ציר או מים
1/2 כוס קמח לבן לקימוח
4 כפות שמן

אופן ההכנה

בסיר גדול מחממים את השמן. מקמחים את הנתחים משני הצדדים, ומניחים לטיגון מל צד.

מתבלים.

אחרי הזהבה מוסיפים את היין והציר ומבשלים באש נמוכה למשך שעה.

בינתיים חותכים את כל הירקות לרבעים.

אחרי שעת בישול מוסיפים את הירקות סביב ומתבלים שוב. מבשלים עוד כשעה בחום בינוני.
שבת שלום ומבורך
מורן פינטו
(צילום ועריכה: כיכר השבת. המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
רק חבל שאת לא מפרטת את הכמויות של המצרכים...
איתן
4
כל הכבוד נראה מצוין .
אחלדי
3
רק חבל שאין פירוט של כמויות המצרכים שבמתכון...
איתן
2
לאוסבוקו רק אני מוסיף לזה במקום יין מיץ ענבים של קדם זה יוצא יותר טוב.
מסעדן
1
השם מפוצץ אבל בחיים בשר לא מתבשל בצורה כזו
שף מנוסה

אולי גם יעניין אותך:

עוד באוכל ומתכונים: