מתכון: עוף שלם עם פקעות שומר

השפית מורן פינטו, עורכת מדור 'אוכל' של כיכר השבת, מגישה מתכון וידאו מיוחד לעוף שלם וממולא, האפוי בתנור עם פקעות שומר בניחוח לימון • צפו בוידאו (מתכונים, אוכל)

המצרכים לעוף שלם עם פקעות שומר בניחוח לימון

  • 1 עוף שלם במשקל עד 1.5 קילו
  • 1 לימון שלם
  • 4-5 בקעות של שומר בשרניות
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 4 עלי מרווה
  • 1 כף שטוחה תימין
  • שמן זית

אופן ההכנה של עוף שלם עם פקעות שומר בניחוח לימון

  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • חותכים את השומר לרבעים
  • מניחים בתחתית התבנית
  • בתוך חלל בטן העוף מניחים את הלימון שלם
  • מניחים את העוף עם כוון החזה כלפי מטה מעל השומר בתבנית.
  • מפזרים מלח, פלפל ותימין
  • ומעל מניחים את עלי המרווה.
  • מזלפים שמן זית
  • אופים כשעה

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
פעם הבאה פחות שמןןןן
מישהיייי
8
לא לאמין מה לימון אחד עושה לעוף.
בקי
7
זה עושה תעוף מושלם ולא יבש.
רות כ
6
כמה עולים הרכיבים בערך?
יוכבד
5
בנושא כשרות המוצרים מגיב מספר 1 נתן דברים שצריך לשים לב במיוחד דבר שני שיש לשים לב לעלי מרוה יש בעיות של חרקים אני מצפה מכיכר השבת לבחון את הנושא של החרקים בברכה
כשרות
לפחות בסניף בני ברק של אושר עד(ייתכן שיש גם בעוד סניפים) התחילו להביא מרווה בגידול מוגן מחרקים-אבל גם אותו צריך לשים 3 דקות בסבון ולשטוף במים זורמים(דוש של הברז)ולהסתכל אני לא אעיז להשתמש במרווה מגידול לא מוגן.
כשרות
4
להוי ידוע כי בשומר יש בעיה קשה של חרקים בעומק השומר ואין יכולת לאכול שומר ללא הפרדה של גליד גליד מהגלידים שמרכיבים את השומר. כיצד מנקים שומר: מפרידים כל גליד בפני עצמו ושוטפים היטב מתחת למים ובנוסף, את החלק הפנימי של השומר במקום שיש גבעולים קטנים ירוקים (דומים קצת לגבעולי שמיר) יש להתבונן היטב ולאחר
מבין
ישר כח, חזק ואמץ
מבין גדול
כשראיתי את הכתבה פשוט הזדעזעתי ובאתי לרשום על בעיית הכשרות החמורה ברוך השם שהקדמתני
מירי
3
כל הכבוד על המתכון .
גונדי
2
ממש קל וטעים.
חני
1
אנחנו הכנו את העוף וזה יצא ממש טעים מעדןןןןןןןןןן. כדי לכם לעשות את זה זה מממשששש טטטטטטטטטעעעעעעעעעעעיייי ממממממממ!
מירי

אולי גם יעניין אותך:

עוד באוכל ומתכונים: