מתכון מעניין לפריקסה: לחמניות טוניסאיות מטוגנות וממולאות

אין כמו פריקסה - הלחמנייה הטוניסאית המיתית - כדי לגוון את חג החנוכה • במקום סופגניות, לביבות וספינג'ים קבלו מתכון מרענן לפריקסה שינער לכם את שגרת הטיגון של החג (אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פריקסה מטוגנים ועסיסיים (צילום: צילום מסך מאתר XNET)

מתכון לפריקסה (לחמניות תוניסאיות מטוגנות וממולאות)

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 כפות שטוחות שמרים
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • 1 ליטר מים פושרים
  • 14 כוס שמן
  • אופן ההכנה:
  • בקערה מערבבים את הקמח,שמרים,סוכר ומלח
  • מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מוסיפים את השמן ולשים עוד מעט.
  • עוטפים ומניחים להתפחה.
  • לוקחים מהבצק כמות של 60-80 גר' ומסדרים כלחמנייה אצבע.
  • מחממים שמן עמוק ומטגנים היטב מכל צד

מילוי לפריקסה:

  • 2 קופסאות טונה מסוננות
  • 4 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות עם מלח
  • 5 ביצים קשות פרוסות.

1 פחית של מלפפונים חמוצים פרוסים

סחוג

לימון כבוש

סלט ירקות קצוץ דק

כל אחד ממלא כאהבתו.

לבריאות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר