מיוחדת במ(י)נה: מתכון למנת פילה עגל ממולא • מתכון כשר לפסח

שפית הבית של "כיכר השבת" מורן פינטו מגישה 9 מתכונים מיוחדים, שיפארו את שולחן הסדר שלכם • מתכון פילה עגל ממולא מיוחד במינו, שתוכלו להתגאות בו(אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
מנה מיוחדת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 פילה עגל נקי ופתוח ליריעה בעובי 1 1/2 ס״מ
  • שמן זית לטיגון
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פיטרוזליה
  • 10 שיני שום
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

במיקסר טוחנים את מרכיבי המלית.
פותחים את העגל ומורחים את המלית.
מגלגלים וקושרים בחוט.
מחממים מחבת ובה את שמן הזית.
מטגנים מכל צד 3 דקות.

מעבירים לפיירקס ומכניסים לצליה בתנור שחומם מראש ב180 מעלות ל20 דק׳.

מוציאים מהתנור וממתינים 5-10 דק׳ ( נותנים לבשר להרגע)
פורסים לפרוסות מגישים עם רוטב יין מצומצם.

לרוטב יין:

בסיר קטן שמים 1/2 בקבוק יין חצי יבש
ומבשלים 10 דק׳ עד שמבעבע.
מוסיפים 1/2 כוס סוכר ומבשלים עד שזה מסמיך

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר