מתכון: סלמון בתנור עם רוטב צ'ילי

מתכון: סלמון בתנור עם רוטב צ´ילי. טוויסט שונה לדג השגרתי העולה על שולחן שבת. כך תכינו

איטל קציר | כיכר השבת |
(פלאש 90)

1 פילה סלמון

ארבע כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

4 שיני שום קצוצות

1 כוס יין לבן

לרוטב:

לחתוך שני פלפלים אדומים לרצועות קטנות

2 פלפלים צהובים, לחתוך לקוביות קאנות

3 כפות שמן זית

100 גרם מרגרינה מסוג מחמאה

2 בצלים אדומים קצוצים דק

1 כוס רוטב צ'ילי חריף מתוק

מעט כוסברה קצוצה.

כך תכינו:

חממו תנור ל-150 מעלות. הניחו את פילה הסלמון על תבנית אפייה שבתחתיתה מעט שמן זית.

פזרו על הדג מלח פלפל שום קצוץ ומעט שמן זית.

מעל: יין לבן בכמות נדיבה. לאפות כך כ-15 דקות.

לרוטב:

חממו סיר עם שמן זית, הוסיפו בצל ופלפלים ולטגן קלות.

לאחר כ-4 דקות הוסיפו את היין.

הוסיפו רוטב צ'ילי ואת הקצפת צמחית הצמחית והרתיחו למשך 2 דקות.

הוסיפו את המרגרינה.

הוציאו את הסלמון מהתנור והניחו מעליו את הרוטב. בשלו בתנור עוד כ-8 דקות.

בתאבון

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר