מתכון קל לכבד מדהים

מתכון לכבד, אוכמניות ויין אדום: ממטבחה המופלא של מורן פינטו, מוגש מתכון מרענן לשולחן שבת: כבד טרי צלוי, אוכמניות ויין אדום

מתכון לכבד, אוכמניות ויין אדום:

מצרכים לכבד ביין אדום ואוכמניות:

400 גר' כבד צלוי.
1/2 כוס סוכר חום.
1 כוס אוכמניות טריות או מופשרות.
6 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים.
1/2 כוס יין אדום חצי יבש.
2 שיני שום כתושות.
מלח.
פלפל גרוס.

אופן ההכנה:

מחממים במחבת רחבה מעט שמן וממסים בה את בסוכר.

מוסיפים את האוכמניות ומערבבים לכמה דק'. מתבלים במלח ופלפל לפי טעמכם ומוסיפים את היין, מבשלים כ11-0 דק' עד שהרוטב מצטמצם מעט ומניחים את הכבדים.

מגישים על מצע פירה חם.

לפירה: מועכים את תפוחי האדמה ומתבלים, מוסיפים שום כתוש ומערבבים. אם הפירה סמיך מידי ניתן להוסיף מעט ממי הבישול שלהם לריכוך.

(המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)

(צילום ועריכת וידאו: ישי כהן)

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

13
אונרק טרי?
אבי א
12
ישר כח גדול!!
לאה
11
וואו נראה מצויין!! יישר כח למערכת כיכר השבת על המתכון הנפלא.. שבת שלום!
נועה
10
שיש !!  
ירושלמית
9
זה מתכון ממש טוב ונראה טעים אבל זה לא קל להשיג אוכמניות
תות
8
לא צריך לתת לאלכהול להתאדות היא ממציאה שטויות כל אחד שמבין טיפה באוכל בוכה לראות את השטויות האלה פרענקית מסכנה טוב שאתם נותנים לה פרנסה לא פלא שלא מקבלים אותה לעבוד כשפית באף מקום
אשכנטוזי
רחמנות עליך, לסגור חשבון זה לא פה. ודרך אגב אלכהול כן מתאדה.
מירי
למה?
חני
7
אני בטוחה שהכל טעים , אבל הכי חשוב שצריך לכתוב כאן, שאם הכבד לא נצלה תוך 3 ימים מרגע השחיטה, אסור בשום אופן להכניס אותו למחבת אחרי הצליה !
רוזה
אם הכבד היה בהקפאה בג' הימים האלה (כפי שמצוי היום)- זו מחלוקת ומרן הגר"ע מתיר.
מתנחל
הבעייה היא לפני שצולים את הכבד צריך לעשות בחלק העליון החלק חיתוך עמוק שתי וערב כדי שיצא כל הדם מהסימפונות והעורקים וגם את הלבבות צריך לחתוך עד החצי
מחמוד מהמשחטה
6
וחוצמזה,הכבד לא טעים שהוא רטוב. סמכו עליי!!!!!!!!!!
ל.ב.
5
לחדוב על אוכל שעות רבות ביום. לפחות תממנו לנונשוברים למסעדות
מרגלית
4
מה הכמויות של החומרים המרכיבים את המתכון?
דבורה
3
מהמטבח היהודי. שבת שלום
גל
2
הרעיון לתבל את הפירה בצורה שונה מתמיד, מקסים!
מ.א.
1
תמשיכי ככה
ערן

אולי גם יעניין אותך:

עוד באוכל ומתכונים: