ישראל במלחמהישראל במלחמה

מתכון לעוף מצופה אגוזים

מתכון לעוף מצופה אגוזים. לכו עם העוף לשבת הכי רחוק שאפשר: מורן פינטו מגישה מתכון מצולם לעוף מצופה בכל טוב - אגוזים, פירורי פנקו ושומשום. וההכנה? בקלות

מורן פינטו | כיכר השבת |
(ישי כהן)

מתכון לעוף מצופה אגוזים: לכו עם העוף לשבת הכי רחוק שאפשר: מורן פינטו מגישה מתכון מצולם לעוף מצופה בכל טוב - אגוזים, פירורי פנקו ושומשום. 

מצרכים לעוף מצופה אגוזים

6 חלקי עוף עם עור

1/2 כוס אגוזים טחונים או בוטנים

1/2 כוס פירורי פנקו

4 כפות שומשום

2 כפות שומשום שחור- לא חובה

מלח

פלפל גרוס

שמן לטיגון

לרוטב

3/4 כוס רוטב מייפל איכותי

1/2 כוס רוטב צ׳ילי מתוק

4 שיני שום פרוסות או כתושות

30 גר׳ מרגרינה

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את הפירורים, האגוזים, והשומשום ומתבלים במלח ופלפל. מצפים את העופות היטב משני הצדדים.

במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון. מניחים את הנתחים המצופים לטיגון קודם מצד העור, לטיגון טוב של 4-5 דק׳ מכל צד או עד שהעוף זהוב היטב. מניחים את חלקי העוף בכלי חסין אש ואופים בתנור שחומם מראש למשך 20-30 דק׳ בחום בינוני.

לרוטב: במחבת קטן ממסים את כל חומרי הרוטב יחד ומבשלים על אש נמוכה עד שהופך לסמיך.

כשהעופות יוצאים מהתנור מוזגים עליהם את הרוטב כשהוא חם.

(צילום ועריכה: ישי כהן. המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר