
יין אדום קל ובהיר עם גבינה קשה בסגנון שוויצרי (למשל גרוייר, קומטה, אמנטל)
גבינה יחסית מוצקה עם טעמים אגוזיים קלים ולא חריפה מדי, תסתדר היטב עם יין אדום בעל אופי פרי בהיר כמו ברברה או דולצ'טו מסדרת אסנס.

גבינות כחולות חריפות עם יינות מתוקים לבנים ארומטיים
יינות ארומטיים יודעים להחמיא ולעבוד עם החריפות של הגבינות הכחולות - רוקפור, סטילטון ועוד.
בדרך כלל הולכים על יינות מחוזקים כמו פורט או יינות קינוח בעלי רמת סוכר גבוהה.
לקראת החום הבא עלינו לטובה - יין לבן יבש תמיד כדאי שיהיה במקרר ולכן אנחנו ממליצים ללכת על יינות לבנים ארומטיים - המעניקים בארומה שלהם רמיזה של מתיקות אבל בפועל הם יבשים.

ברי וקממבר - יין לבן יבש בעל גוף קל עד בינוני
גבינות בעלות מרקם שמנוני וקרמי דורשות יין בעל חדות וחומצה טובה טובה. יינות כמו סוביניון בלאן, הניחן בארומטיות ובחומצה גבוהה מאד יעבדו כאן. קולומבר הוא זן שחוזר בגדול- יין המעניק חומצה טובה שמתאימה למרקם הגבינות, יחד עם גוף בינוני שמתאים לגבינה הקרמית. גם כאן האופי הפירותי והפרחוני יבוא לידי ביטוי היטב.
גבינות עיזים רכות בסגנון שברה, סיינט מור ואפילו פרומעז
גבינות עיזים ויין לבן הם שילוב קלאסי.
סוביניון בלאן הוא הזן המתאים ביותר, אופי עשבוני וחומצה חדה מעצימים את האופי של גבינות העיזים.

גבינות עדינות בסגנון ריקוטה, מוצרלה ובורטה - רוזה אלגנטי
גבינות עדינות מבקשות יין עדין. רוזה יבש ומאופק יתאים מאד לגבינות העדינות ולא יאפיל עליהן.
באופן כללי
גבינות רכות ועדינות, גבינות בסגנון קרמי כמו קממבר או ברי וגבינות עיזים רכות הולכות נפלא עם יין לבן
או רוזה עדין.
גבינות חצי קשות או קשות יתאימו גם ליין אדום, כדאי לבחור ביינות אדומים קלים יותר. ככל שהגבינה יותר מיושנת - כך ניתן להתאים לה יין יותר מורכב עם גוף יותר מלא.
גבינות כחולות הן הקשות ביותר, מתאים להן בעיקר יינות בעלי רמת מתיקות גבוהה שתשבור את החריפות.
חג שבועות שמח!

0 תגובות