טיפול רגשי

אני עצבנית ובעלי מתוסכל בגלל המלחמה | מה צריך לעשות כדי לצאת מזה?

מלבד הכאב העצום והשכול הכבד שעם ישראל חווה במלחמה הזו, בעיות היומיום שהיו לפני המלחמה צפות ועולות ביתר שאת. מה ניתן לעשות? המטפל הרגשי מרדכי רוט מסביר (מגזין כיכר)

מרדכי רוט | כיכר השבת |
אילוסטרציה מיישובי גוש קטיף (צילום: משה מילנר, לע"מ)

קיבלתי השבוע שיחת טלפון על הקו הייתה אישה וכך סיפרה לי: "אני נשואה זה עשר שנים, לצערי אף פעם לא היה לנו את השלום בית הכי טוב שיש, אנחנו רבים ומשלימים, פוגעים אחד בשני סולחים ואוהבים, ואז שוב רבים - כך שוב ושוב במשך מספר שנים.

אבל בשבועיים האחרונים נראה שכל המריבות שהיינו רבים היו רק הקדמה למה שקורה עכשיו אצלנו בבית.

אנחנו רבים ממש בכל יום ועוצמת המריבות והפגיעות אחד בשני רק עולה ועולה בכל יום.

אני מרגישה שמשהו הידרדר פה למשהו שלא היה אף פעם בזוגיות שלנו. נכון, אני מודה, אני גם לא בסדר, אני גם מתנהגת לא יפה לבעלי. אבל אני הרבה יותר רגישה ופגיעה בתקופה הזו, אני בבית עם תינוק קטן שאין לו מעון כי אין להם ממ"ד בגן אז אסור להם לפתוח את הגן.

אני גם לא יכולה לעבוד כאשר אני שומרת על תינוק קטן שזקוק ליחס כל הזמן.

המצב הכלכלי שלנו לא הכי טוב כרגע בגלל שאני לא מצליחה לעבוד אז יש פחות כסף.

וגם בעלי שהוא עצמאי יש לו פחות הזמנות לעסק שיש לו.

כל המלחמה מכניסה בי לחצים גדולים, אני מגיעה מהצפון ואני זוכרת את מלחמת לבנון השנייה שאז ירו טילים על כל אזור הצפון.

ועכשיו כל אזעקה מקפיצה לי את כל החרדות והפחדים שיש לי מפעם.

גם בעלי יותר עצבני. הוא מתוסכל שהוא מרוויח פחות כסף ואם אני רק אומרת לו את המילה הכי קטנה אז נהיה בינינו דם אש ותימרות עשן.

אני מתקשרת אליך כי אני חושבת שגם אני וגם בעלי עברנו פה קו אדום. אם תמיד כשהיינו רבים לא היינו אף פעם רבים לפני הילדים, היינו נסגרים בחדר שינה ורבים, אבל בשבוע האחרון אנחנו כבר לא שולטים בעצמנו ואנחנו רבים גם לפני הילדים.

אני רואה את הפנים של הילדים ואני אומרת לעצמי: 'מה קורה לך? מה עובר עליכם?' אבל אני כבר לא יכולה לשלוט בזה".

אני מספר לכם את הסיפור הזה כי מזמן הקורונה לא ראיתי כזה דבר, כמו שקורה עכשיו אצל הרבה זוגות. אני מקבל הרבה טלפונים מהרבה אנשים שהזוגיות שלהם הייתה רעועה ולא יציבה כל הזמן אז בזמנים כאלו כמו הקורונה וכמו עכשיו בזמן המלחמה העכשווית, השלום בית מתערער עוד יותר.

בזמנים האלו המריבות והקשיים יותר ויותר גדולים, זה טריגר קשה להגביר בעיות ולפתח בעיות חדשות. הקושי הנפשי, הרגשי, הכספי, הילדים, הפחד, גורם לאנשים להיות יותר חלשים נפשית וזה מתבטא בזוגיות שלהם, בנפש שלהם ובתקשורת עם ילדיהם.

אנשים שיש להם זוגיות יציבה וטובה כאשר הם מגיעים לזמן קשה אז כל העבודה הזוגית שהם עשו האהבה, הכבוד והחמלה שומרים על הזוגיות שלהם, יש להם בסיס טוב וחזק לעבור את גלי הים של החיים. אבל כאשר עוד לפני המצב הקשה היו להם בעיות וחוסר יציבות בזוגיות אז כאשר מגיעה שעה שהיא קשה יותר אז הכול מתגבר ומתעצם לממדים שאי אפשר לתאר אותם.

כאשר מגיע זמן כמו עכשיו יש לחץ בגלל המלחמה, יש לחץ כלכלי, יש לחץ שהילדים בבית, אז גם הכוחות הנפשיים שיש הולכים להתמודדות עם כל הדברים האחרים ואז לזוגיות אין טיפת כוח להתמודד ומתחילה התבערה לגדול...

גם אנשים שהזוגיות שלהם חזקה ויציבה בזמן כזה יותר קשה להם להתמודד הכול יותר רגיש וקשה מכל הבחינות, אבל אנשים כאלו הם מצליחים לשרוד את הקושי בגלל היסודות החזקים שיש ביניהם.

אני רואה כמה זה חשוב לבסס זוגיות יציבה ואמינה כי אנשים שאין להם את זה אז הכול יכול להתפרק בזמנים כאלו לרסיסים.

וגם לאנשים שיש להם זוגיות טובה ויציבה אסור לשקוט על השמרים, כמה זה חשוב דווקא עכשיו יותר להשקיע, לתת, לחבק, לאהוב, להכיל, לדבר, לפנק. כל אחד מבני הזוג צריך לעשות את התפקיד שלו. זוהי שעת מלחמה ובעיקר שעת מבחן לזוגיות שלכם עד כמה היא חזקה, אמיתית ויציבה.

גם למי שלא הייתה לו זוגיות יציבה וטובה עד עכשיו למרות הקושי הגדול להתגבר ולהשתנות במצב הזה אבל לפעמים דווקא מהקושי יוצאת הגאולה דווקא בזמנים כאלו ישנם אנשים שתופסים את עצמם ואז מתחילים לעשות שינוי עם עצמם ועם הזוגיות שלהם.

אנשים שיש להם שלום בית אמיתי יש להם את החיים הכי מאושרים בעולם הזה ובבא, אנשים שיש להם זוגיות טובה הם האנשים הכי מאושרים שיש. אהבה זה המפתח להכול כאשר יש אהבה ואור יש גן עדן בעולם הזה.

ובונים הם את עם ישראל כולו וכדברי חז"ל באבות דרבי נתן: "רבי שמעון בן גמליאל אומר, כל המשים שלום בתוך ביתו, מעלה עליו הכתוב כאילו משים שלום בישראל על כל אחד ואחד".

ובוודאי בעת כזאת שאנחנו זקוקים להרבה הרבה רחמי שמיים, זוהי זכות עצומה.

שבת שלום וניסים גדולים לכל עם ישראל הקדושים.

לתגובות: machon.rot@gmail.com

מרדכי רוט (קרדיט: ראובן חיון)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר