

תושבי הדרום חוו לילה שקט, ללא אזעקות 'צבע אדום', הרקטה האחרונה שוגרה בחצות הלילה, ומנגד, צה"ל המשיך לתקוף מטרות טרור בעזה בכל הכוח והעוצמה, זאת במקביל לדיווחים שונים על מגעים להפסקת אש.
אחרי השעה 8:00 בבוקר, נורה מטח טילים לעבר אשקלון שפגע ישירות בבניין בעיר. בשלב הזה, לא דווח על נפגעים.
למרות הלילה השקט, הבוקר נפתח בדרום עם 'צבע אדום'. בסביבות השעה 07:20 נורתה רקטה לעבר מועצת שדות נגב, איש לא נפגע ולא נגרם נזק.
הפלסטינים דיווחו במהלך הלילה על הפצצות כבדות של חיל האוויר, בכל רצועת עזה. גם חיל הים הצטרף להתקפות. לפי הדיווחים בעזה, שני ילדים נהרגו ו-15 נפצעו.
מדובר צה"ל נמסר כי מתחילת מבצע 'עמוד ענן' הותקפו למעלה מאלף יעדי טרור ברצועת עזה. הפלסטינים מדווחים כי הלילה הותקפו כ-70 יעדים.
בין היעדים שהותקפו הלילה ברצועת עזה: עשרות משגרי רקטות שהוטמנו בקרקע, מחסני אמצעי לחימה, מחנות אימונים של החמאס, מפקד טרור של החמאס ומתקן שידור של הארגון.
בעזה דווח כי צה"ל פגע במתחם משרדי של כלי תקשורת, בהם משרדי רשת הטלוויזיה 'אל קודש' של החמאס, שישה עיתונאים נפצעו שם.
מדובר צה"ל נמסר כי "במהלך הלילה תקף צה"ל באמצעות חיל-האוויר עשרות משגרים מוטמנים, תוך שהוא מסב נזק רב למערכים אלה ולמחסני אמצעי הלחימה של ארגוני הטרור. נוסף על כך, נתקפו מחנות אימונים של ארגון הטרור חמא"ס. יתר על כן, נתקף מתקן שידור המשמש את חמא"ס בפעילות הטרור נגד מדינת ישראל בצפון רצועת עזה. בנוסף, לוחמי ספינות חיל הים ביצעו ירי לעבר מטרות טרור בקו החוף בצפון הרצועה. לפני זמן קצר נתקף ה"סראיא", מחנה אימונים מרכזי ומפקדת טרור של ארגון הטרור חמא"ס".
בתדרוך לעיתונאים, הוסיף דובר צה"ל, כי צבירת הסד"כ נמשכת בדרום וכי לוחמי המילואים עוסקים באימונים ובתרגול מודלים לתמרון קרקעי, כך שגם אם יוחלט שלא לבצע מהלך קרקעי תנוצל מסת המילואים להגברת הכשירות. "אנחנו ממשיכים בתוכניות המבצעיות ובמהלך היום נמשיך בגלי תקיפות", סיכם דובר צה"ל.
אמש, לפני חצות, חיסל צה"ל במרכז הרצועה את חאמר חמרי, מפקד יחידת הארטילריה של הג'יאהד האיסלאמי.
החמאס, התרברב אתמול בהישגים שקריים. אבו עוביידה, דובר הזרוע הצבאית, אמר במסיבת עיתונאים כי "הצלחנו לירות יותר מ-900 רקטות והפלנו מטוס ללא טייס ומטוס קרב". עוביידה הזהיר מפני כניסה קרקעית של צה"ל לרצעוה.
במהלך חמשת הימים האחרונים בהם מתנהל המבצע ברצועת עזה התפוצצו בישראל כ-490 רקטות ופצצות מרגמה. מערכת 'כיפת ברזל' יירטה 270 רקטות.
נשיא מצרים, מוחמד מורסי, טען אמש במסיבת עיתונאים עם ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, כי "יש אינדיקציות להפסקת הלחימה בין הצד הישראלי לצד הפלסטיני בקרוב", כאשר למאמצים להגיע להפסקת אש שותפות ארה"ב, צרפת, רוסי ואיטליה.
רון בן ישי, הפרשן לענייני ביטחון של ynet דיווח בשם גורם מדיני ישראל בכיר כי נשיא מצרים וראש ממשלת טורקיה עושים מאמצים להביא להפסקת אש אך אין מתווה שיאפשר הסכם כזה בקרוב.