
מפקד פיקוד מרכז אבי בלוט השתתף יחד עם ראש מועצת שומרון יוסי דגן בהערכת מצב של מטה המשק לשעת חירום של המועצה האזורית שומרון.
דגן הודה לאלוף בלוט על העבודה המשותפת היום יומית:
"אנחנו בשומרון פועלים יחד עם כל עם ישראל בשגרת חירום, עם האתגרים אל מול חלקי הטילים והמיירטים שנופלים כאן והסכנה של הטילים מאיראן, עם אחוזי המגוייסים מהגבוהים בארץ ועם קהילה מגוייסת אף היא לסייע למשפחות המגוייסים ולחיילים בגזרה ולחיזוק החוסן ובנתינת כח לעם ישראל לנצח, וגם אל מול האתגרים של הטרור כאן שאנחנו נלחמים מולם ביחד. השגת התגבור של כתות הכוננות והעבודה החשובה שעושה צה"ל שמגביר את הפעילות אל מול הטרור והאתגר הגדול השגת המימון לשכונות הקראוונים ואתרים ללא מיגון בישובים רבים. ההתיישבות חזקה - אנחנו מחזקים ומגבים את החטיבות המרחביות ואת צה"ל ומנצחים ביחד את האתגרים. ההתיישבות ועם ישראל כולו יודעים שיש על מי לסמוך.
אני מודה לך על השותפות, מרגישים אותה בשטח, רואים את התוצאות והחשיבה המשותפת מביאה ביטחון״.
ראש מועצת שומרון הדגיש את האתגרים שהמועצה מתמודדת מולם – התגבור של כיתות הכוננות והשגת המיגון לשכונות הקרוואנים ולאתרים ללא מיגון בישובים:
"אנחנו עובדים צמוד יחד עם החטיבות המרחביות, סומכים עליכם, ויש לכם את כל הגב והשותפות מאיתנו. אני מבקש להעביר מסר ברור של חיזוק ותודה רבה מכל תושבי השומרון וכל עם ישראל".
אלוף פיקוד מרכז אבי בלוט אמר בהערכת המצב בשומרון:
"במסגרת מבצע 'עם כלביא', פיקוד מרכז ממשיך לפעול בעוצמה בהגנה ובהתקפה. תגברנו את הכוחות בגזרה , עיבינו את מערך ההגמ"ר וחיזקנו את התפר.
בצעד היסטורי הוקמה האוגדה המרחבית גלעד (96) אשר פועלת מול הזירה המזרחית. ובכל לילה מתבצעות ברחבי זירת מרכז מאות פעולות התקפיות. הבאנו את צוות הקרב של חטיבת הנח"ל המבצע פעילות התקפית בכפרים בבקעת שא-נור, אנחנו פועלים בכל מוקדי הטרור בין השאר בגזרת השומרון.
בנוסף התייצב בגזרה גדוד פיקוד העורף אשר מוכן לתרחישי חירום, נפילות וטיפול באתרי הרס במידת הצורך. אנחנו בקשר הדוק עם המועצה ונמשיך לפעול יחד לשמירה על ביטחון התושבים".
0 תגובות