"עד להשלמת היעדים"

הצצה לחדר הפיקוד: הרמטכ"ל מתייחס לנקודת סיום המלחמה

הרמטכ"ל אייל זמיר הדגיש ש כי צה"ל ימשיך לפעול באופן רציף עד להשלמת יעדי המבצע | תיעודים: הרמטכ"ל ובכירי צה"ל בחמ"ל הפיקוד - בזמן המתקפה האמריקנית באיראן וחילוץ החטופים (צבא וביטחון)

הרמטכ"ל בזמן התקיפה (צילום: דובר צה"ל)

דובר פרסם היום (ראשון) בשעת צהרים תיעוד מחמ"ל הפיקוד של צה"ל הלילה, בזמן התקיפות האמריקניות על מתקני הגרעין של איראן, ובמקביל בזמן פעילות צה"ל לחילוץ חטופים ברצועת עזה.

בחמ"ל נכחו באותה שעה הרמטכ״ל רב-אלוף אייל זמיר, ראש אגף המודיעין, מפקד חיל האוויר, ראש אגף התכנון ומפקדים נוספים.

"הרמטכ״ל רואה חשיבות רבה לקשר האסטרטגי והתיאום בין צה״ל לצבא ארה״ב והדגיש כי צה"ל ימשיך לפעול באופן רציף עד להשלמת יעדי המבצע", נמסר.

"בנוסף, הרמטכ"ל הביע הערכה לפעילות הכוחות ברצועת עזה לחילוץ חטופים, במקביל למבצע ״עם כלביא״ והוסיף כי צה״ל משתתף בצער המשפחות השכולות וימשיך לפעול בכלל המאמצים להשבת החטופים".

(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)
(צילום: דובר צה"ל)

כזכור, מוקדם יותר היום התיר דובר צה"ל לפרסם כי במבצע מיוחד של השב״כ וצה״ל, חולצו אמש גופותיהם של החטופים עפרה קידר ז״ל, יונתן סמרנו ז״ל וסמל-ראשון שי לוינסון ז״ל, מרצועת עזה.

עפרה קידר ז״ל, חברת קיבוץ בארי, נרצחה באכזריות ונחטפה מהקיבוץ ב-7 באוקטובר 2023 על ידי מחבלי ארגון הטרור חמאס. עפרה, בת 71 במותה, אם לשלושה ואשתו של שמואל קידר ז״ל, אשר נרצח גם הוא ב-7 באוקטובר 2023 על ידי ארגון הטרור חמאס, בביתם בבארי.

יונתן סמרנו ז״ל נרצח באכזריות ונחטף מקיבוץ בארי, ב-7 באוקטובר 2023, על ידי מחבלי ארגון הטרור חמאס וביניהם עובד אונר״א, לאחר שנמלט ממסיבת הנובה. יונתן, בן 21 היה במותו.

סמל ראשון שי לוינסון ז״ל, מפקד טנק בגדוד ׳עוז׳ (77), נלחם במחבלים בבוקר ה-7 באוקטובר, נפל בקרב ונחטף ב-7 באוקטובר 2023 על ידי מחבלי ארגון הטרור חמאס. שי, בן 19 בנופלו.

דובר צה"ל מציין כי מבצע החילוץ בוצע על ידי שב״כ, כוחות צה״ל בפיקוד הדרום ואוגדת עזה. המבצע התאפשר הודות למודיעין מדוייק של השב״כ, מפקדת החטופים ואגף המודיעין.

לאחר הליך זיהוי שבוצע על ידי משטרת ישראל והרבנות הצבאית, זוהו החללים ונציגי אגף כוח האדם מסרו את ההודעה למשפחות ולקהילת בארי. צה״ל משתתף בצער המשפחות וימשיך לפעול בכל האמצעים להשבתם של כלל החטופים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (89%)

לא (11%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: