התפטרה מתפקידה

פרטים חדשים בפרשת הפצ"רית: בדיקת פוליגרף, עדויות קצינים וראיות חותכות למעורבות בהדלפה

בדיקת הפוליגרף של דוברת הפרקליטות הצבאית נערכה בסוכות האחרון – ממצאיה הונחו על שולחנו של ראש השב"כ החדש דוד זיני, ביומו השלישי בתפקיד | קצינים בפרקליטות מסרו גרסה מלאה שמחזקת את החשד נגד האלופה תומר ירושלמי | לפחות ארבעה קצינים נחקרו, וחקירת הפצ"רית צפויה בקרוב (חדשות)

(צילום: Oren Ben Hakoon/Flash90)

פרטים חדשים נחשפים על ידי הפרשן עמית סגל בפרשת הפצ"רית, האלופה יפעת תומר ירושלמי, שנמצאת בלב חקירה פלילית בחשד להדלפת הסרטון מפרשת שדה תימן. במקביל, אחרי הודעת שר הביטחון הבוקר, הגישה הפצ"רית מכתב התפטרות לרמטכ"ל.

דובר צה"ל מסר כי הפרקליטה הצבאית הראשית, האלופה יפעת תומר ירושלמי, ביקשה הבוקר מהרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, לסיים את תפקידה.

הרמטכ״ל קיבל את בקשתה לסיים את התפקיד באופן מיידי ויפעל לייצוב הפרקליטות הצבאית ושמירה על חיילי צה״ל.

הרמטכ״ל בטוח כי תתקיים חקירה יסודית לחקר האמת.

על פי גורמים יודעי דבר, בדיקת הפוליגרף של דוברת הפרקליטות הצבאית, שנערכה במהלך חג הסוכות האחרון, הפכה לרגע מכונן בפרשה – כאשר ממצאיה הועברו ישירות לראש השב"כ דוד זיני, ביומו השלישי בתפקיד.

גורמים המעורים בפרטים טוענים כי הקצינים המעורבים מסרו גרסה מפורטת ומגובה בראיות, המוכיחה לדבריהם את מעורבותה של הפצ"רית בהדלפת הסרטון.

על פי אותן עדויות, מדובר לא רק בהדלפה אלא גם בחשדות חמורים נוספים: הגשת תצהיר כוזב לבג"ץ, שיבוש הליכי חקירה וזיוף בנסיבות מחמירות של מסקנות הבדיקה הפנימית.

המידע שהועבר נתמך בראיות אובייקטיביות שכבר מצויות בידי המשטרה, ובחלקן גם בתיעודים דיגיטליים שנאספו במהלך החקירה.

לדברי הגורמים, לא פחות מארבעה קצינים בפרקליטות הצבאית נחקרו או צפויים להיחקר בימים הקרובים, וזאת בטרם תזומן האלופה תומר ירושלמי עצמה לחקירה.

גורמים המעורים בפרשה מדגישים כי הדברים שנאמרו בבדיקת הפוליגרף לא עלו במקרה, אלא נמסרו ביוזמת הקצינים – לאחר תקופה ארוכה שבה חששו לחשוף את הפרטים מחשש שיפגעו על ידי הפצ"רית או יסומנו במערכת. "הם ידעו שזה יגרור רעידת אדמה, אבל הבינו שאין דרך אחרת", אמר אחד מהם.

על רקע הממצאים שנאספו, הודיע הבוקר שר הביטחון ישראל כ"ץ כי תומר ירושלמי לא תשוב לתפקידה כפרקליטה הצבאית הראשית. לדבריו, "הפצ"רית לא תשוב לתפקידה. אוודא שימוצה הדין עם כל מי שנתן ידו לעלילת הדם נגד חיילי צה"ל בפרשת שדה תימן".

מוקדם יותר השבוע הודיע דובר צה"ל כי נפתחה חקירה פלילית בעקבות הדלפת הסרטון משדה תימן, שבו נראים חיילים תוקפים מחבל חמאס כפות. דובר צה"ל הדגיש כי נבדקת מעורבות גורמים בפרקליטות הצבאית, והרמטכ"ל אישר את בקשתה של הפצ"רית לצאת לחופשה עד להשלמת הבירור.

החקירה שנפתחה בצה"ל ובמשטרה מתמקדת כעת בשאלה כיצד יצא הסרטון מהרשת הפנימית של המערכת הצבאית, מי אישר את העברת החומרים לתקשורת, והאם הוסתרו ראיות או הוגשו מסמכים כוזבים במסגרת ההליך הפנימי ובג"ץ.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (97%)

לא (3%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
ומה עם היועמשי"ת ברור שהיה לה חלק ענק בסיפור הזה.
אריה
9
לא חשבתי בכלל שמערכת המשפט צדיקים. ידוע שכולם מושחתים. בשעה טובה. הגיע הזמן לרפורמה במערכת המשפט
דוד
8
הלוואי שאחת יעופו כל שופטי בג"ץ הארורים יחד עם האשמדאי בראשם יצחק עמית ועם היועמשית מיארה ( פסארה בערבית)
גלעד כהן
7
זוכרים מי עצר את פלדשטיין אוריך ורוזנפלד? כעת הגיע הזמן שהיא תלך לאותו מקום ותרגיש על בשרה את מה שעוללה לאחרים.
ביתרי
6
קצה הקרחון, עכשיו מובן ההתנגדות של כל המאפייה למינוי האלוף זיני לראש השב"כ
משה
5
למה עוד לא עצרו אותה? יש כאן חשש ברור לשיבוש הליכי משפט.
גרי
4
הסוף של הדיפסטיט של היועצית השקרנית ושל העברין עמית המכוער מבית המשפט העליון של העולם התחתון.
יהודי
3
השמאל הקיצוני הורס את המדינה ! חייבים לפטר מייד את היועצת המשפטית לממשלה.. היא זאת שדוחפת לגיוס כל בני הישיבה.. והחברים כנסת שלנו לא עושים כלום.. סליחה הם כן שומרים על הכיסא שלהם !!!
יענקל'ה
2
אני בטוח במאה אחוזים שזה רק קצה הקרחון שהיועצת המשפטית לממשלה שהיא עומדת בראש הפירמידה לממשלה שהיא עומדת בראשה הפירמידה של כל הסיפור העצוב הזה וצריך להקים על זה לבד ועדה בלתי תלוי'שתחקור את זה בלי חוכמות אוקיי
יצחק בן מנחם
1
זה היה ברור.מי שאחראי על המחדל זה הראש כמו הרמטכל הרצי הלוי כמו רונן בר חלויאה עמית יצחק היועמשית עמית איסמן ..כול אלה הביאו על עם ישראל את האסון של 7.10.23.כול האנשים האלה מקומם בכלא ולשלול להם את כול הפנסיות וגם את הדרגות .מי שחופר בור לחבירו נופל בו
אליהו סלוק

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: