
שעות אחרי הודעתה של היועמ"שית אמש, ולפיה ספק את ניתן למנות את זיני לתפקיד ראש השב"כ, בעקבות כך שלדבריה ראש הממשלה שבחר בו נמצא בניגוד עניינים, שר הביטחון ישראל כ"ץ- יוצא נגדה וקורא למנות את זיני בהקדם.
בהודעה שפרסם היום (שלישי), מסר כ"ץ: "האלוף דוד זיני הוא קצין מצטיין שהיה מועמד בראייתי כשר הביטחון לקידום בצה"ל בסבב המינויים הבא. צה"ל בראשות הרמטכ"ל אייל זמיר דוגל בגישה התקפית וזקוק בימים אלה למפקדים מסוגו של האלוף זיני, בעלי ניסיון ויכולת מוכחת וגישה התקפית שדוגלת בהכרעת האויב".
שר הביטחון הוסיף: "לאחר שנענה לפניית רה"מ בנימין נתניהו להיות מועמד לתפקיד ראש השב"כ, וזאת משיקולים של טובת המדינה, יש לאפשר את מינויו לתפקיד באופן המהיר ביותר. אני מכיר היטב את פעילות שירות הביטחון הכללי ומשוכנע בהתאמתו של האלוף דוד זיני לעמוד בראש הארגון ולמלא את התפקיד בדרך הראויה ביותר לטובת ביטחונה והגנתה של מדינת ישראל. אני מאחל לו הצלחה רבה במילוי תפקידו".
כזכור, אתמול הודיעה לנתניהו היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיהרה כי הוא אינו יכול למנות את ראש השב"כ וכי הוא מצוי בניגוד עניינים, כך לדבריה. בהודעה ששגירה נכתב כי "ראש הממשלה מצוי במצב של ניגוד עניינים ואינו יכול לעסוק במינוי ראש שב״כ". עוד טענה מיארה: "נוכח האינטרס החיוני כי ממשלת ישראל תמנה ראש שב״כ, כוללת חוות הדעת מתווה משפטי המאפשר קידום מיידי של הליך מינוי חדש ותקין".
בחוות הדעת שפירסמה נאמר כי "מסקנתי – על בסיס פסק דינו האמור של בית המשפט העליון ובהתייחס לנסיבות העובדתיות העדכניות, היא כי ראש הממשלה היה נגוע בניגוד עניינים חמור בהתייחס למינויו של ראש השב"כ החדש, ופעל בניגוד להכרעתו של בית המשפט העליון ותוך הפרה מודעת שלהנחיות משפטיות מחייבות . כתוצאה מכך, החלטתו לקדם את מינויו של האלוף זיני – פסולה ובלתי חוקית".
היא מוסיפה: "במבט צופה פני עתיד, על ראש הממשלה להימנע מלעסוק בכל דרך שהיא, בין ישירות ובין בעקיפין, במינויו של ראש השב"כ הבא או ממלא מקומו, למצער עד לסיום החקירות של הפרשות האמורות. במצב דברים זה, וכדי לאפשר את הרציפות התפקודית של השב"כ באופן המיטבי ומינוי ראש שב"כ בעת הזו, הפתרון המשפטי הוא העברת הסמכות לידי שר אחר, אשר יביא מועמד בפני הממשלה, שהיא הגורם הממנה".
בהמשך הוסיפה בהרב מיארה: "לעובדה כי עד כה דבקו פגמים כבדי משקל בהליך הפיטורים והמינוי, ונסיבות העניין כולן אשר מעוררות חשש כבד כי אותו שר שיוסמך ישמש כ"ידו הארוכה" של ראש הממשלה לעניין זה, בין אם לצורך מינוי האלוף זיני או מינוי אחר, יש שתי משמעויות משפטיות.
"ראשית, יהיה מקום לקיים את הליך המינוי מראשיתו ולהחיל עליו כללים קפדניים, כפי שיפורט להלן, על מנת לוודא כי הליך זה לא "יזוהם" בשיקולים זרים. שנית: "ספק אם ניתן יהיה למנות לתפקיד את האלוף זיני".
לדבריה: "במצב הביטחוני הנוכחי, קיימת חשיבות לאומית עליונה למינויו של ראש שב"כ בהקדם, טרם מועד סיום כהונתו של מר רונן בר בתפקיד. על כן, נדרש להקפיד שבעתיים על קיום הליך חוקי ותקין, שיאפשר את השלמת המינוי בלוח הזמנים הקצר ביותר האפשרי".
היא מוסיפה: כי "פעולה בניגוד עניינים, בניגוד לפסיקת בית המשפט העליון ותוך התעלמות חוזרת ונשנית מהנחיות משפטיות, מעכבת את השלמת ההליך שלא לצורך ופוגעת בהשגת המטרה החשובה האמורה".
היועמ"שית התייחסה גם לפרשת קטאר-גייט: "ראש השב"כ מעורב באופן אישי בחקירות, בשלביהן השונים, ומשתתף בקבלת החלטות לגביהן, לרבות החלטות על מעצרם של פלדשטיין ואוריך עם התפתחות החקירה".
"זאת, בין היתר, בשים לב לרגישותן הרבה, הן בשל זהותם של החשודים וקרבתם לראש הממשלה והן בשל מהותם של החשדות, המצויים בעולמות ביטחון המדינה ולתפקידו של השב"כ לשמור על ביטחון המדינה, ובתוך כך למנוע את פרסומו של מידע סודי שיש בו כדי לפגוע בביטחון המדינה ולמנוע את חדירתם והשפעתם של אינטרסים של מדינות זרות על גורמים בקרבתו של ראש הממשלה" טענה מיארה.
היא סיימה: "נוכח כל האמור לעיל, עמדתי היא כי ראש הממשלה מנוע מלעסוק במינויו של ראש השב"כ הבא. החלטת ראש הממשלה למנות לתפקיד את אלוף זיני נגועה בניגוד עניינים, מנוגדת לפסיקת בג"ץ, והתקבלה תוך הפרה מודעת ומכוונת של הנחיות משפטיות. על -כן, מדובר בהחלטה פסולה ובלתי חוקית".
0 תגובות