
דובר צה"ל תת-אלוף דניאל הגרי, אמר הבוקר (ראשון) בתדרוך לתקשורת כי הושגה שליטה על מוקדי חדירת המחבלים בעוטף עזה. 22 מוקדים של לחימה בעוטף. לדבריו, בשלב זה מתנהלת לחימה בכפר עזה, ובמקביל הכוחות מבצעים סריקות בכמה יישובים ונלחמים במחבלים בקרבות קשים. יש ישובים שטוהרו אך הלחימה עוד לא הסתיימה, "כרגע יש לחימה קשה בעוטף עזה".
לדבריו, צה"ל עוסק בפינוי יישובים, כשהמטרה היא לפנות את כל תושבי עוטף עזה מהאזור כדי להמשיך בלחימה ולנקות את כל השטח מהמחבלים שחדרו אליו.
בנוסף, הגרי ציין כי צה"ל תקף 500 מטרות חמאס ברצועת עזה והרג למעלה מ-400 מחבלים. "בכל מקום שיש בו אנשי חמאס, אין נקודה שתהיה עבורם בטוחה, כל המחבלים שנכנסו למדינת ישראל יהרגו בין אם בקרבות ובין אם בנסיגה שלהם. כל מי ששייך לארגון חמאס ולג'יהאד האסלאמי דמו בראשו".
דובר צה"ל התייחס גם לנושא ההרוגים הרבים ביניהם מפקדים ולוחמים ואמר כי קודם כל מעדכנים את המשפחות, בשלב הזה עדכנו 26 משפחות על מות יקיריהם. "נלווה את המשפחות בשעה הקשה הזו. יופעל אתר ייעודי לאלו שנפלו במלחמה הזו", הבטיח הגרי.
הוא התייחס גם לתקיפת חיזבאללה בצפון, ואמר כי לדעתו לא מדובר בזירה נוספת.