בלחץ ההפגנות?

דרמה בקבינט המלחמה: גנץ ואיזנקוט הציעו להגביל את הסיוע לרצועה

בעקבות הדיווחים על כך שחמאס על רוב הסיוע ההומינטרי שנכנס לרצועת עזה, השרים גנץ ואיזנקוט יוזמים מהלך שיצמצם משמעותית את מספר משאיות הסיוע שנכנסות לעזה - כך דווח ב'כאן 11' (חדשות)  

דוד הכהן | כיכר השבת |
משאיות הסיוע ההומניטרי במעבר כרם שלום בדרכן לעזה (צילום: Photo by Chaim Goldberg/Flash90)

על רקע הדיווחים שחמאס מצליח להשתלט על רוב הסיוע שנכנס לרצועת עזה, השרים גנץ ואיזנקוט הציעו במהלך הדיונים הסגורים שהתקיימו בימים האחרונים לבחון מהלך של הגבלת הכנסת הסחורה ההומניטרית לרצועת עזה, כך דווח הערב (רביעי) במהדורה המרכזית ב'כאן 11'.

לפי הנתונים אותם מסר ראש השב"כ רונן בר לחברי הקבינט, חמאס השתלט על שני שליש מהסיוע ההומניטארי, בעקבות כך, סבורים גנץ ואיזנקוט כי יש להגביל באופן מיידי את כמות הסחורה הנכנסת כסיוע לתושבי הרצועה.

"אפשר לבחון צמצום של האספקה גם כחלק מהלחץ לבנות מנגנון אחר ברצועה וגם כחלק מהמהלכים להשבת החטופים".

הרעיון מאחורי ההגבלה הוא ביצוע צעד של משילות ישראלית מול ארגון הטרור שמטיל אימה על תושבי עזה, וכדי שחמאס לא יהיה זה שישלוט בחלוקת הסיוע לאזרחים, ההצעה הגיעה גם על רקע הדיון בשאלה מי ישלוט בעזה ביום שאחרי המלחמה וטרם התקבלה החלטה ברורה.

בנוסף, לפי הדיווח של כאן 11, בפגישות שקיימו ראש השב"כ וראש אמ"ן עם ראשי מערכת הביטחון המצריים, נבחנו הצעות כיצד למנוע מחמאס את ההשתלטות על המשאיות.

בצה"ל ובמערכת הביטחון מנסים לגבש בימים אלה תכנית מהירה שתוביל לכך שמי שיקבל את הסיוע ברצועה יהיו גורמים בינלאומיים, אחת ההצעות המדוברות היא שהאו"ם יהיה אחראי על איסוף הסיוע והחלוקה, או שצה"ל יחלק את הסיוע באזורים הומניטריים שיוגדרו מראש - אפילו בצפון הרצועה.

גורמים המעורבים בפרטי הדיונים אומרים שעדיין קיים מכשול סביב המדיניות של הבית הלבן בסוגיה, גורמים מדיניים הבהירו שאם המצב הזה יהיה לתקופה קצובה ומוגבלת , וכל קבינט המלחמה כולל האגף המתון יתמוך בהצעה זה עשוי לקרות.

כאמור, לחץ הזמנים להציג מתווה בהקדם תלוי בכך שחמאס עושה מאמצים עליונים בימים אלו לחזור ולשלוט שוב באזוים ברצועה מהם הוא נמלט בעקבות המלחמה.

מדובר צה"ל נמסר בתתגובה לדיווח: צה"ל יפעל על פי הנחיות הדרג המדיני.

בסביבת גנץ ואיזנקוט אישרו את הפרטים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר