לראשונה מזה חודשיים

אפס משאיות סיוע נכנסו היום מישראל לרצועת עזה

הלחץ של המפגינים עזר, וברקע חילוקי דעות בין צה"ל והמשטרה על האחריות להפגנות, נבלמה היום לחלוטין כניסת משאית הסיוע מישראל לשטח רצועת עזה (בארץ)

דוד הכהן | כיכר השבת |
ההפגנות במעבר כרם שלום (צילום: צו 9)

היום (חמישי) לא נכנסה שום משאית סיוע הומניטרי משטח ישראל לרצועת עזה. כך דווח הערב רועי שרון ב'חדשות הערב' בכאן 11.

העובדה שכל משאית לא נכנסה היום לעזה נזקפת למפגינים הרבים, שזה תקופה ארוכה חוסמים את כרם שלום ואת מעבר ניצנה. היום אלה הצליחו למנוע לחלוטין את כניסת המשאיות.

עוד דווח, כי בניגוד לימים הקודמים שבהם כ-200 שוטרים נשלחו למקום על מנת לשמור על הסדר ולאפשר את כניסת המשאיות, היום הגיעו רק 20 שוטרים.

הדבר נובע בעבות מחלוקות בין המשטרה ובין צה"ל, שכל אחד מהם מפיל את האחריות לטיפול במפגינים על רעהו.

הבוקר דווח ב'ניו יורק טיימס' כי קבוצות של פורעים פלסטינים אורבות באופן קבוע למשאיות הסיוע שמגיעות לעזה ולאחר מכן משתלטים הפורעים על המשאיות באמצעים אלימים ונשק קר.

לפי הדיווח, לידי ה'ניו יורק טיימס' הגיעו מספר תמונות וסרטונים של משאיות סיוע שזה עתה נכנסו לעזה, כאשר לפתע הן נתקלות בקבוצה של פלסטינים לאורך הכביש, חלקם אוחזים באלות, ומשליכים אבנים ומכל הבא ליד על שמשות המשאית בכדי לעצור אותן.

הנהגים שמגיעים עם המשאיות ממצרים נאלצים בתגובה לרדת מהכביש הסלול בכדי להימנע מלדרוס את הפורעים התוקפים, את החומרים לכתבה סיפקו שני גורמים מערביים ששהו לאחרונה בעזה.

ההתקפות הפכו לאחרונה לנפוצות, ואותם גורמים ציינו לפחות שני מקרים שראו במו עיניהם: באחד מהם נזרק גוש בטון לעבר הנהג, ובשני השתמשו הפורעים הפלסטינים בגרזן שהושלך לעבר הנהג, לא פחות.

למרות שישראל מאשימה שחמאס משתלט על הסיוע ההומניטרי, אותם גורמים מכחישים את הטענות ואומרים שאנשי חמאס בקושי נמצאים באף שטח בכל רחבי הרצועה וכי מדובר לטענתם בקבוצות ספונטניות של אזרחים פלסטינים שנואשים לאוכל.

יתר על כן צוין, שאף ארגוני הסיוע ההומניטרי אינם נמצאים עוד בקשר עם חמאס שעד כה תיאמו מולו כגורם השולט במובלעת את האספקה והסיוע.

"שוטרים עזתים מסרבים כעת להגן על השיירות מכיוון שהם חוששים שהם יהיו מטרה על ידי ישראל בגלל השתייכותם לממשלת חמאס, אמרו הגורמים", נכתב ב'טיימס'.

דיפלומטים מערביים מודים שלרצועה מגיע די והותר אוכל בכדי למנוע רעב, אך הבעיה שנותרה היא הפצת האוכל לכל הרצועה שמצפון לרפיח, כעת נראה כי הגורמים שמונעים את הפצת הסיוע הם הפלסטינים בעצמם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר