

ועדת המשנה למדיניות חוץ והסברה בראשות ח"כ משה טור פז, קיימה דיון שעסק בנושא הסיוע ההומניטרי לעזה.
יו"ר הוועדה ח"כ משה טור פז אמר: "מה ישראל עושה ומה המדיניות הישראלית? ישראל פספסה הזדמנות לייצר מדיניות לחץ בתחילת המלחמה ואחרי 18 חודשים מנסה לעשות כאילו היא עושה מדיניות אחרת. סוגיית הסיוע ההומניטרי היא חלק מהותי מהמאמץ המלחמתי. אי אפשר לנתק אותו מהדרך בה אנחנו רואים את מדינה ישראל כמדינה יהודית."
חלקו הראשון של הדיון היה גלוי ובו נשמעו ארגונים ועמותות מהחברה האזרחית. מספר ארגונים טענו כי על פי חישובים שלהם, ועל פי דו"חות בין לאומיים קיים מחסור במזון וציוד הומניטרי ברצועה, ושעל ישראל להכניס סיוע לרצועה. אחד הארגונים אף האשים את ישראל בפשעי מלחמה. לעומתם ארגונים אחרים טענו כי עד שחמאס לא מוכרע ועד שהחטופים ללא חוזרים אסור להעביר סיוע לרצועה וזו הדרך היחידה לנצח את המלחמה ולהשיב את החטופים.
מיכל ברוק, פורום מומחים בחברה האזרחית: "למיטב הבנתי בחודשים האחרונים לא נכנס סיוע לעזה. תמונת המצב הנוכחית היא קשה מאוד, יש מחסור אוכל בעזה.", אמרה המומחית.
ד"ר שרון שאול, עמותת נתן הוסיפה כי חסר ציוד רפואי ועל ישראל להעניק טיפול רפואי לאוכלוסייה.
ד"ר חנה קטן: "כרופאה אני חושבת שמה שאנשים אומרים זו מחלה אוטואימונית. מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים וזו התאכזרות לחיילם שלנו ולחטופים שלנו. אין לנו זכות מוסרית לתת להם מים ואוכל."
יזהר לפשיץ, בנו של עודד לפשיץ ז"ל שנחטף ונרצח בשבי, וגופתו הוחזרה בעסקה האחרונה אמר: "עצמנו עיניים במשך שנה וחצי ולא בטוח שרק הרעבה תביא את הפתרון. אני חושב שאין שם חפים משפע אבל צריך למצוא את הדרך שילדים לא ימותו מרעב."
רשל טויטו, תנועת צו 9: "אני הלכתי לחסום משאיות והצלחנו במשך תקופה מרשימה, בעקבות הפעילות הזו הייתה הפעימה הראשונה. מה שמוסרי זה להשתמש בקלף המיקוח היחיד שבאמת עובד."
חלקו השני של הדיון התקיים במתכונת חסויה יחד עם גורמי המקצוע, בהם צה"ל, המל"ל ומשרד החוץ. הגורמים עדכנו את חברי הוועדה בסטטוס לעניין חלוקת הסיוע ההומניטרי לעזה, המצב הנוכחי ברצועה, הערכת לוח זמנים והיערכויות להמשך.
0 תגובות