לילה של תקיפות | צפו בתיעודים

צה״ל תקף כור גרעיני באיראן | 40 מטוסי קרב תקפו עשרות יעדים נוספים

 40 מטוסי קרב תקפו עשרות מטרות צבאיות עם יותר מ-100 חימושים | צה״ל תקף כור גרעיני שאינו פעיל במרחב אראכ שבאיראן • תיעודים (צבא וביטחון)

התקיפות באיראן, הלילה (צילום: דובר צה"ל)

40 מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו במהלך הלילה (בין רביעי לחמישי) בהכוונה מודיעינית מדויקת של אגף המודיעין, עם יותר מ-100 חימושים, עשרות מטרות צבאיות בטהראן ובמרחבים נוספים ברחבי .

במסגרת גל התקיפות, הותקף הכור הגרעיני במרחב אראכ שבאיראן ובו המבנה המאטם בכור, המהווה מרכיב עיקרי בייצור פלוטוניום.

במערכת הביטחון הסבירו הבוקר: "בניית הכור החלה בשנת 1997 אך לא הושלמה בשל התערבות הקהילה הבינלאומית.

"הכור נועד לייצור פלוטוניום גבוה המאפשר השגת נשק גרעיני. לאור הסכמים שונים, בשנים האחרונות המשטר האיראני קידם את הסבת הכור לבעל פוטנציאל ייצור פלוטניום נמוך אשר אינו מאפשר השגת נשק גרעיני".

עוד נמסר כי: "המשטר הורה באופן מכוון שלא השלים את ההסבה, שהייתה מונעת את שימושו לנשק גרעיני, זאת כדי לייצר לחץ על המערב.

"התקיפה בוצעה לעבר הרכיב שיועד לייצור הפולוטניום, ובכך למנוע את היכולת להשמשתו חזרה לייצור נשק גרעיני".

בתוך כך, דובר עדכן כי חיל האוויר תקף הלילה אתר המשמש לפיתוח נשק גרעיני במרחב נטנז.

באתר ממוקמים רכיבים וציוד ייחודיים המשמשים לפיתוח נשק גרעיני, ומפתחים בו פרויקטים אשר מאפשרים את האצת תכנית הנשק הגריעיני.

מטוסי הקרב תקפו בנוסף, אתרי ייצור צבאיים של המשטר האיראני ובהם מפעלים לייצור חומרי גלם, רכיבים המשמשים להרכבת טילים בליסטיים ואתרים ליצור מערכות וטילי הגנה אווירית איראניים.

בנוסף, הושמדו מהאוויר סוללות הגנה אווירית, אתרים לאחסון טילים, מכ״מים ואמצעי גילוי של המשטר האיראני.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (98%)

לא (2%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: