
דובר צה"ל עדכן הערב (חמישי) כי כטמ"מ (כלי טיס מאויש מרחוק) התרסק בניצנים שבחוף אשקלון - בעקבות תקלה טכנית. הכלי נאסף על-ידי צה"ל, ואין חשש לדלף מידע.
בהודעת דובר צה"ל נאמר: "כלי טיס מאויש מרחוק התרסק במרחב ניצנים מוקדם יותר היום בעקבות תקלה טכנית. הכלי נאסף על ידי כוחות צה״ל. אין חשש לדלף מידע, האירוע מתוחקר".
מדובר באירוע חריג יחסית. במרץ האחרון התרסק כלי טיס בלתי מאויש של חיל האוויר מסוג "זיק" שיצא לגיחה מבצעית מבסיס פלמחים, סמוך מאוד לגדר של בסיס חצור. זירת ההתרסקות נמצאה בבוקר, אחרי חיפוש במסוק, ובחיל האוויר החלו לתחקר את הסיבות שהובילו להתרסקות הכטב"ם.
ההערכה היא שמדובר בכשל טכני או בטעות אנוש של מפעילי הכלי. בחיל האוויר אומרים שהמטוס ללא טייס הוסט לבסיס חצור בגלל "כניסה לא צפויה של מזג אוויר בעייתי" שייתכן שתרם לתאונה. בצה"ל מדגישים שמלבד הנזק למטוס עצמו, לא היה חשש לחיי אדם או לרכוש נוסף.
0 תגובות