חגיגה בפה: מאפה ממולא בבשר ושזיפים

מתכון למאפה עלים ממולא בבשר ושזיפים טריים: מאפה פריך וממולא בהפתעה נעימה - לפני שנעלמים להם השזיפים מדוכני השוק. המנה מתאימה מאוד כמנת ביניים אחרי הדג לפני הבשר, לצד סלט ירוק. מומלץ לקנות בצק עלים באיכות טובה. בצק עלים לא מקפיאים בשנית אחרי הפשרה מלאה (מתכונים לשבת)

הפעם מתכון למאפה טעים, קליל ויפה לכבודה של המלכה:

מאפה פריך וממולא בהפתעה נעימה - לפני שנעלמים להם השזיפים מדוכני השוק.

המנה מתאימה מאוד כמנת ביניים אחרי בדג לפני הבשר, לצד סלט ירוק מרענן.

מומלץ לקנות בצק עלים באיכות טובה. בצק עלים לא מקפיאים בשנית אחרי הפשרה מלאה.

כדאי להשתמש בבשר טחון טרי שנטחן מול עינכם- כך תדעו בוודאות כמה שומן, ואם ישנם תוספים אחרים.

מתכון למאפה עלים ממולא בבשר

1/2 רדיד בצק עלים מופשר.

500 גר' בשר בקר טחון.

מלח.פלפל שחור גרוס.

קורט אגוז מוסקט.

1-2 בצלים גדולים קצוצים.

1 חופן אגוזי מלך קצוצים גס - לא חובה.

4 שזיפים אדומים טריים חתוכים לקוביות.

1 ביצה.

שומשום.

אופן ההכנה

במחבת רחבה מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

מוסיפים למחבת את הבשר טחון ומפוררים אותו במזלג מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מערבבים היטב ומכבים את האש.

מניחים בקערה לקירור (כדי שבצק העלים לא יקרע בזמן המילוי).

מוסיפים לקערה את האגוזים והשזיפים מערבבים הכל יחד.

מרדדים מעט את בצק העלים ובמרכזו מניחים את המילוי. סוגרים צד לצד והופכים שה"תפר" יהיה כלפי מטה.

טורפים את הביצה ומורחים מעל כל המאפה ומפזרים שומשום.

תבנית תנור מרופדים בנייר אפיה, ומניחים את המאפה.

אופים בחום של 200 מעלות למשך כ-20 דק' עד להזהבה (שימו לב שזהוב גם כן מלמטה).

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
בעז"ה אני מכינה א ת זה לשבת בראשית.... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שפית
5
פה........... שילוב קצת מוזר
*דוסית*
עוף מתוק מכירה ... וכן על זה הדרך זה אותו רעיון ... רק יותר מעניין שבת שלום!
רחלי 10
4
גם לנו קצת מגיעה לא רק לגברים1444444444
ורדית מוסאי
3
הכנתי יצא מטריף!
רחלי 10
2
בפייסבוק יש לה קבוצה "אניני טעם"-שווה
לאה לי
1
מעניין שווה לנסות אני אוהבת מתוק עם בשר.
הדס

אולי גם יעניין אותך:

עוד במנות פתיחה: