הסודות האמיתיים

האמת על חלות: טיפים שאמא לא סיפרה לך אף פעם

יש מתכונים לחלות ויש טיפים שמצילים את הבצק שלכם מהפיכתו לעיסת צמר גפן | כמה פעמים חלמתם שהחלה שלכם תהיה רכה, מתפצלת לשערות, כזאת שמריחים מקצה הרחוב - אבל בפועל יצא לך חלה כבדה? בדיוק בשביל זה ריכזתי כאן את הטיפים הכי שווים להכנת חלות - כאלה שבאמת עובדים, בלי קיצורי דרך ובלי סיפורי סבתא (אוכל ומתכונים)

קליעת חלות (צילום: באדיבות המצלם)

1. לא להתעצל עם הלישה

חלה אוהבת יחס - והרבה.

לישה קצרה = חלה דחוסה.

לישה של לפחות 10 דקות (או במיקסר עם וו לישה) תפתח את רשת הגלוטן ותיתן לכם את המרקם האוורירי. השקיעו זמן בלישה או הפעילו את המיקסר ו'שכחו מהבצק'.

2. טמפרטורה היא הכול

השמרים הם יצורים קטנים עם דעה חזקה:

מים קרים = הם נרדמים.

מים רותחים = הם מתאבדים.

הטמפרטורה האידיאלית: מים חמימים (כ-37 מעלות, בערך כמו טמפרטורת גוף).

ניתן לערבב חצי כוס מים מהקומקום וחצי כוס מים קרים מהברז. לרב זה מגיע לטמפרטורה הרצויה יחד.

3. שמרים ומלח - לא חברים בגן

חשוב לדעת: מלח יכול להרוס לשמרים את המסיבה. הוא שואב מהם נוזלים ויכול להחליש את ההתפחה.

הטריק הפשוט: שימו קודם את המלח בתחתית הקערה, מעליו קמח, ורק מעל הקמח את השמרים. ככה הם לא נפגשים מיד, וכל אחד מקבל זמן להתארגן.

תחשבו על זה כמו בגן ילדים - יש ילדים שפשוט לא מסתדרים. בהתחלה מפרידים, ואחר- כך כשכבר יש משחק, אפשר לערבב הכול בלי בעיות.

4. סבלנות - אל תמהרו עם הבצק

תנו לבצק זמן לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו - גם אם זה אומר לחכות יותר מהמתוכנן. מומלץ אף להמתין להתפחה בין הקליעה לאפייה, כאשר החלה הקלועה מכוסה בניילון נצמד.

טיפ קטן: אם הבית קר - תכניסו את הקערה לתנור כבוי עם אור דולק. זו סאונה לבצק. ניתן לשים גם בתוך שמיכת פוך (עם שקית סגורה היטב- כמובן)

5. ללוש שוב אחרי התפחה ראשונה

השלב הזה מפתח אווירונים קטנים בתוך הבצק.

קצת לישה, ואז לעצב לחלות.

6. הקליעה עושה את ההבדל

אפילו חלה פשוטה מקבלת אפקט "וואו" עם קליעה יפה.

שווה להשקיע: שלוש, ארבע או שש רצועות - מה שאתם אוהבים (וסוד קטן: חלות דקות יותר יוצאות אווריריות יותר מחלות עבות.)

קליעה של שש רצועות (צילום: באדיבות המצלם)

7. הברשה כפולה

רוצים חלה מבריקה כמו בחלון ראווה?

הברישו בביצה טרופה לפני ההתפחה השנייה.

ושוב ממש לפני האפייה.

הברשה כפולה = צבע זהוב עמוק ומגרה.

8. אפייה חכמה

תנור שחומם מראש ל-180-190 מעלות.

חום עליון ותחתון.

להניח קערית מים בתחתית התנור - האדים עושים פלאים לרכות.

9. מי סודה – בועות קטנות, אפקט גדול

רוצים חלה רכה? נסו להחליף חלק מהמים במי סודה. הבועות הקטנות שבתוך הסודה נכנסות לבצק ומוסיפות לו עוד "פצפוצים של אוויר".

התוצאה: חלה קלילה יותר, אוורירית, עם מרקם כמעט ענני. אבל חשוב לדעת: הסודה לא מחליפה שמרים - היא רק נותנת להם תחושה שהם במסיבה.

הכי מומלץ? חצי מים רגילים + חצי סודה קרה.

10. איך לשמור על הרכות עד שבת

סיימתם לאפות? תנו לחלה להתקרר, עטפו היטב והכניסו להקפאה.

ביום שישי - הוציאו, חממו כמה דקות בתנור - והיא תחזור כאילו יצאה הרגע מהתנור. והכי מומלץ, לאפות ביום שישי כמיטב המסורת.

שבת שלום!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (98%)

לא (2%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

17
הטיפ שלי: אני קונה קפואות באושר עד, כפרה עליהם, ומוציאה מהמקפיא בשישי בבוקר.
חי
למה את מוכנה להיות כפרה עליהם?
חה
16
את הטיפ הכי חשוב שכחתם - להשתמש בשמרים טריים (שמרית) - אני משתמשת בחצי יבשים חצי טריים שכן מנסיוני זה הכי יעיל - וכמובן להוסיף משפר אפיה, החלה יוצאת אוורירית לעילא ולעילא והוצאות שבת חוזרות
חיה הבשלנית והאופה
15
אהבתי את ההסבר שלך הצחקת אותי ממש עם הדימויים.למתחילים,טיפים נהדרים נתת.וגם לי עזרו הטיפים.למרות שמעולם לא אפיתי חלות.עשית לי חשק.
לילי
14
חצי מים קרים וחצי מים רותחים - יצאו מים חמים מדי. זה יותר כמו רבע כוס מים רותחים ל ¾ כוס קרים. תבדקו לפני שמוסיפים לקערה.
מישהי
13
למה החלה מתפרקת כשאני משאירה להתפחה לאחר שאני קולעת?? היא כאילו נוזלת...ומאבדת את הצורה..ואין לה מידי נוזלים
חלולל
כנראה שלא עיבדת מספיק את הבצק, תקפידי על לישה של 10 דקות
קונדיטורית
12
90 אחוז מהטיפים שגויים ולא נכונים. אני אופה מקצועי.
אופיר
11
לפחות שלחי מתכון.. כל הכבוד על ההסבר.. אני בדיוק כמוך עושה את השלבים.. יוצא טוב רק פשוט האפיה לא טובה אצלי.. לא יודעת מדוע.. תנור חדש ולא עושה את העבודה באפיה😅😅
אתי
10
למה אתם לא נותנים להדפיס? קמצנים?
חן
9
אני כבר שנים מערבבת את השמרים עם כף סוכר ומים פושרים בקערה נפרדת. כמה דק'- השמרים תפוחים ואז אני מוסיפה אותם לשאר המרכיבים ולשה. זה טיפ ממש מוצלח ששומר על השמרים מפני המלח וכו'
חלהלה
8
על אותו בצק לשנו 3 חברות ורק לי הבצק נדבק בידיים,אמרו לי: יש לך ידיים חמות.מה לעשות?לא ללוש בצק בידיים?זה משהו רע?
דיסי
את יכולה לשמן את הידיים. ולשמן את משטח הרידוד. אפשר גם כפפות ולשמן אותן גם בהצלחה 💗
ריבי
7
התרגשתי לקרא את ההסבר זה כאילו אמא שלי ז"ל כתבה והסבירה בדיוק אותו הדבר הדרך הזאת מובטחת לחלות מוצלחות ביותר.
שושנה
6
תבנית מים בתנור. אני גם אופה עם תבנית מים בתחתית התנור , אבל לקראת סוף האפיה מוציאה את תבנית המים ונותנת אפיה תחתונה. החלות יוצאות מדהימות
יפה מולא
5
את גדולה מהחיים כל הכבוד שאת משתפת אותנו אשרייך - יישר כוח
אלישבע
4
כמה דברים לא מדויקים,,,,במתכון,,,,חבל שכל כותב מנסה להוסיף עוד אלמנטים וטיפים ומסבך את העניינים,
האופה החובב
3
עוד טיפים לקראסט קריסטל ושמירת הרכות לאורך זמן - 210 מעלות 5 דקות ראשונות, 5 דקות אחרונות - להשאיר את דלת התנור מעט פתוחה ולבסוף לאחר הוצאת החלות - להניח על רשת או מגבת, לרסס במעט מים מלמעלה ולעטוף.
רחל
2
ניילונים על האוכל מוציאים רעלים לאוכל מתי תלמדו כמה שפחות ניילונים ובטח לא לחמם או על אוכל חם כי אז מוציא פי כמה וכמה רעלים
טיפול גדול
1
מי שעושה לפי התוכנית יוצא לו כמו שצריך זה אומנות ישר כח לטיפים צורות של קליעה נוספים מי יודע תתנו דוגמאות תודה
הכול לפי התוכנית
מה הסיבה שהחלות יוצאות לי יבשות הבצק נראה בסדר טופח יפה ואחרי האפיה יבש מבפנים? אודה לעזרה
MK

אולי גם יעניין אותך:

עוד בשבתות וחגים: