
רכיבים
- 3 חצילים קלים ארוכים
 - מלח גס
 - שמן לטיגון
 - לרוטב היוגורט:
 - 1 גביע יוגורט
 - 1/3 כוס שמן זית
 - 3 שיני שום
 - 1/4 כוס מיץ לימון טבעי
 - צרור עלי כוסברה
 
אופן ההכנה:
רגע לפני: רוטב היוגורט הזה הוא מעדן פשוט וטעים, שמתאים למגוון ירקות מטוגנים. במתכון הזה הרוטב משתלב עם פרוסות חצילים למתאבן מושלם שמתאים לפתיחת הארוחה, או סתם כנשנוש.
• פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, זורים מעל פרוסות החציל מלח גס כדי שהנוזלים יופרשו וממתינים 20 דקות.
• שוטפים את החצילים ומספיגים בנייר סופג, כדי שיתייבשו.
• מחממים שמן במחבת כבדה, וכאשר השמן רותח מטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים עד שישחימו.
• מעבירים למשטח עם נייר סופג, לספיגת השמן ומאחסנים בכלי אטום.
הכנת הרוטב:
• כותשים את שיני השום, קוצצים דק את עלי הכוסברה (ללא הגבעולים) ומעבירים לקערה.
• מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים בקירור.
אופן ההגשה: מסדרים את פרוסות החציל בצורה נאה על מגש, ויוצקים לידו מספר כפות מרוטב היוגורט.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!






0 תגובות