קליפ לגדי פיינגולד: 'לך אלי תשוקתי'

ביום הכיפורים השני ששמר, הגיע היוצר גדי פיינגולד לבית כנסת תימני ושמע את הפיוט "לך אלי תשוקתי". הוא הלחין למילותיו של רבי אברהם אבן עזרא מנגינה חדשה, ויש גם קליפ (מוזיקה)

אחרי "לא תיפול רוחי" ו-"מוכרחים להיות שמח" הזמר והיוצר גדי פיינגולד משיק סינגל חדש, שלישי במספר. את הפיוט "לך א-לי תשוקתי" כתב ר' אברהם אבן עזרא והלחין גדי פיינגולד.

"שמעתי לראשונה את הפיוט בבית כנסת תימני ביום הכיפור השני ששמרתי. כמה דקות לפני שהתחילה תפילת כל נדרי עלה הרב וסיפר על הפיוט הזה ומשמעותו" מספר גדי.

"ר' אברהם אבן עזרא מתאר את המסע הצפוי לכל אחד מאיתנו לאחר המוות. כמו הפלגה לארץ רחוקה ולא נודעת, הוא שואל את עצמו- מה יהיה כאשר אפגוש את בוראי, האם יהיה מרוצה מהאופן שבו ביצעתי את שליחותי בעולם הזה? ואם חלילה התשובה היא לא, מה עלי לתקן כדי להצליח במשימה".

"ברגע הזה כל בית הכנסת שרו את הפיוט בלחן המפורסם של יאיר גדסי, אותו שמעתי לראשונה בחיי. זה היה רגע עוצמתי ביותר. המחשבה הראשונה שעברה לי בראש היא ״אני חייב להלחין את הפיוט הזה״. המחשבה השנייה שעברה לי בראש היא "מי אני שאלחין את הפיוט הזה".

"למרות שהמילים אינן מילותיי" מוסיף גדי, "אני מרגיש הזדהות מוחלטת כאילו כתבתי אותן בעצמי. אני שמח להציג בפניכם את הגירסה שלי לפיוט הנצחי הזה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
אתם חייבים לשמוע את ארז יחיאל שר את השיר הזה, זה מצמרר ברמות וחודר לנשמה, עם כל הכבוד לגדי פיינגולד הלחן שלו לא מתאים לשיר הזה.השיר הזה הוא פיוט וידוי מרגש עוצמתי ברמות שאין לתאר גם ציון גולן ועוד זמרים שרים אותו, אנא מכם תשאירו אותו עם הלחן המקורי והמרגש.
יעל
14
אז יש מצב אחד לכמה מיליונים ( הרבה פחות...) שהזמר מביט בתגובות שלכם - לא חשבתם לרגע שאולי אתם פוגעים בו?! וכל זה למה? רק בשביל להביע את דעתכם מצד הטעם שלכם... אז אני אומר את טעמי האישי - קליפ מושקע ושיר ( תוכן המילים) אחד היפים בעולם. לגביי הזמר - יש לו ללא ספק קול יפה. בהצלחה לו ויהי רצון שיוסי
י
13
איזה קול מרגש ויפה!!!!!!!!!!!!!!!!
לא מפסיק להאזין
12
בשביל קליפ טוב לא צריך להשקיע חמישים אלף דולר..
דני
11
כול הכבוד
אנונימית
10
מכוערים מאלה.. מה זהההה? מאיפה הוא צץ לו? בחר מקצוע אחר חמוד.. נשבעת לך אני שרה יותר יפה במקלחת והקליפ בכלל מהאשפה..
מיכלוש
9
גדי זה מווווושלם! התרגשתי מאוד מאוד, איזו חוויה אחרת עוברת בשיר. אשריך שניגון כזה בא דרכך לעולם. וגם הקליפ מדהים!!!!
מוזיקה איכותית!
8
לא אהבתם?? פשוט תשתקו. אף אחד לא מכריח אתכם לכתוב תגובות. האם היית אומרים לו את זה התגובות הללו ישר בפרצוף? נכון שלא? אז למה להרוס ליוצר ככה את כל המצב רוח עם תגובות אנונימיות משפילות מאחורי הגב? (ומה עם "ארור מכה רעהו בסתר"?) ולעצם העניין: גדי יוצר מעולה- עם כשרון נפלא, מלחין ומנגן מעולה! לגבי צי
יהודית
מתחרטת!! סליחה. ולמרות הדברים שלא אהבתי יש גם את הטוב שאפשר למצוא תודה שהערת את תשומת ליבינו!
מישהי
7
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שריונר
6
פשוט מושקע אין מילים וואו על הקול ועל הכל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דידי
5
ב"ה לך אלי / גד פייגולד לך אלי תשוקתי בך חשקי אהבתי לך ליבי וכליותי לך רוחי ונשמתי לך ידי לך רגלי וממך היא תכונתי לך רוחי לך כוחי ומבטחי ותקוותי לך מלכות לך גאות לך תיאות תהילתי לך עזרה בעת צרה הייה עזרי בצרתי לך אזעק בך אדבק עדי שובי לאדמתי לך אני בעודי חי ואף כי אחרי מותי ומי יעמוד לפניך ומי יה
יעל770
4
מי שיש לו נשמה גבוהה מבין שהלחן הזה פשוט נפלא ומרגיע. יישר כח גדי! המשך כך. ומי שלא אהב לא חייב ללכלך. סייג לחכמה שתיקה. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בועה
3
נ.ב. הקליפ לא מוסיף שום ערך לשיר - והוא קצת פוגם במילים הגבוהות של השיר שלא מקבלות בו ביטוי.
תמשיך כך!
2
הוא לא שר את הפיוט במלואו נשמח אם אפשר יהיה להעלות את המילים כפי ששר אותם
יעל770
1
גד פיינגולד זמר ויוצר מוכשר מאד!!! הן בעומק הלחן והן בביצוע הקליפ. מי שחושב שקליפ זה אינו מושקע לא הבין את העומק הטמון בו. א. מבחינה טכנית יש ביצוע מיוחד של שירה בקצב השיר תוך כדי סלואו מושן ברקע שזה נותן לכל הקליפ אוירה מיוחדת. כמו"כ זויות צילום יפות. ב. מקופל בתוכו רעיון גדול! הזמר מחפש את הניגון
יעל770

אולי גם יעניין אותך:

עוד בסינגלים וקליפים:

יואי מוכניק בגרסה ווקאלית מלהיבה: "ליגות העל"

הזמר והיוצר החב"די יואי מוכניק בגרסה ווקאלית חדשה לשירו המוקדש לנערי הבר מצווה - "The Major Leagues", שיר שכתב והלחין בהשראת שיחה בין נער בר מצווה לרבי מליובאוויטש. עיבוד: שוע סורשר (סינגלים וקליפים)

יאיר טוקר|
ש

מגורי בוטיק

רמות קאנטרי: המהפכה החדשה במגורי היוקרה בירושלים

בימים שבהם יותר ויותר משפחות מחפשות מרחב מגורים איכותי בירושלים, קבוצת בית ירושלמי מציגה סטנדרט חדש של מגורי בוטיק בשכונת רמות | פרויקט רמות קאנטרי, המוקם בימים אלה, משקף תפיסה מתקדמת של תכנון המשלב יוקרה, פונקציונליות ואיכות חיים (נדל"ן)

כתבה מקודמת|מקודם
ש

רמות קאנטרי

לחיות את החלום: הפרויקט שמשנה את תפיסת המגורים בי-ם

במרחק נגיעה מהמולת העיר, בנקודה מיוחדת בשכונת רמות, מתרחש בימים אלה שינוי משמעותי בתפיסת המגורים הירושלמית. פרויקט רמות קאנטרי, מבית היוצר של קבוצת בית ירושלמי, מציג גישה חדשנית המעמידה במרכז את איכות החיים של המשפחה (נדל"ן)

כיכר בשיתוף בית ירושלמי|מקודם