מתכון למרק בטטה במרקם קטיפתי

מרק בטטה הוא המרק הפופולרי מבין המרקים הבנויים על מרק דק ועשיר, אך להגיע למרקם קטיפתי ומלא זו מומחיות של ממש. מורן פינטו עם המתכון למרק בטטה מושלם, עשיר וקטיפתי (אוכל)

מרקם קטיפתי ומלא: מרק בטטה (צילום: shutterstock)

מתכון למרק בטטה

  • 6 בטטות בנוניות
  • 100 גרם חמאה
  • 2 בצלים בינוניים
  • 4 ליטר ציר ירקות או מים רותחים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • מלח.
  • פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט

מתכון למרק בטטה: אופן ההכנה

  • בסיר ממיסים חמאה, חותכים את הבצל לפלחים ומטגנים עד לשקיפות.
  • מוסיפים את הבטטות חתוכות לקוביות ומערבבים יחד.
  • מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
  • מוסיפים 4 ליטר מים או יותר לפי גודל הבטטות
  • מבשלים עד לריכוך הבטטות
  • טוחנים את תוכן הסיר טוב עד לקבלת מחית.
  • שופכים מעל את השמנת.
  • מבשלים יחד עם השמנת 5 דקות טועמים ומתקנים תיבול
  • מומלץ להגיש עם קרוטונים,או עירית קצוצה

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
טוחנים את הירקות עם הנוזלים?
תהילה
4
לא נכנסתי עד עכשיו כי סתם מרק בטטה לא נשמע כל כך אטרקטיבי... בחלבי זה נשמע לי שווה!
מורן
3
לפי כמות הבטטות, שמתי סה"כ קומקום מים רותחים אחד (1.7 ליטר) והמרק יצא נוזלי מדיי! איך הגעתם ל 4 ליטר?
רועי
2
מרק דלעת זה "ה"מרק שיש הדבר הכי טוב זה מרק דלעת לוהט כשהוא סמיך
ההוא מאסיה
1
אם תסנני ייצא לך פירה בטטות... הכי הרבה את יכולה לסנן לכלי ולהוסיף לפי הטעם כדי שלא ייצא סמיך/דליל מדי. לחילופין, לא לסנן אלא לבשל ללא מכסה על אש קטנה עד למרקם המבוקש.
מורן

אולי גם יעניין אותך:

עוד במרקים: