גם בגרסה חשמלית

סיטרואן מציגה שינוי בגישה העיצובית שלה בדגם חדש

המכונית הצרפתית המשפחתית, C5 אירקרוס החדשה, משלבת טכנולוגיה מתקדמת, עיצוב מרשים ומגוון מערכות הנעה - מהיברידית ועד חשמלית מלאה עם טווח של 680 ק"מ (רכב)

| כיכר השבת |
עיצוב חדש לדגם (צילום: יצרן )

המגמה המתבססת בשנים האחרונות משלבת מסכי מולטימדיה ברכבים, אבל לא רק מסכים, כל המרבה הרי זה משובח. כמה שיותר מסכים וכמה שיותר גדולים. למגמה הזו מצטרפת החברה הצרפתית כשהיא מציינת, כמשהו שיש להתגאות בו, שסיטרואן C5 אירקרוס החדשה של החברה שהוכרזה לאחרונה, לאחר שבע שנים מאז שיצא הדור הראשון של הדגם, תגיע מצוידת במסך המרכזי הגדול ביותר שהותקן אי פעם במכונית ייצור מכל 14 המותגים שלה. מערכת המידע והבידור מתהדרת בגודל מרשים של 13 אינץ' ושולטת בלוח המחוונים של הרכב.

שני מסכים. אחד גדול אנכי ואחד במקום לוח המחוונים. (צילום: יצרן )

מלבד המסך הענק בכיוון אנכי, בגרסה החדשה של הרכב תא הנוסעים כולל גם לוח מחוונים דיגיטלי בגודל 10 אינץ'. סיטרואן מוסיפה תצוגה עילית צבעונית גדולה מתמיד שניתנת לכיוון בגובה. למרות הגישה עתירת המסכים, ישנה שורה של כפתורים פיזיים מתחת לתצוגה הראשית.

תצוגה עילית על השמשה שניתנת להזזה והתאמה אישית (צילום: יצרן )

בהיכנסה לדור השני, ה-C5 אירקרוס מבוססת על פלטפורמת STLA Medium והיא בעלת עיצוב קופסתי רענן ועיצוב צעיר ובולט שסיטרואן ידועה בו. זהו גם הדגם הראשון בייצור סדרתי מהמותג שמגיע עם גלגלי 20 אינץ' מהמפעל.

ה-C5 אירקרוס היא למעשה דגם הדגל של סיטרואן מכיוון שהמכוניות היוקרתיות יותר נושאות את סמל DS. בהתחשב במיקומה כמודל העליון, היא מגיעה עם פינוקים טכנולוגיים כמו פנסי LED מטריציוניים (מערכת שבה אפשר להדליק חלק מנורות הלד כשהיתר כבויות) ומערכת מתלים חכמה עם כריות הידראוליות מתקדמות המעניקות תחושת "שטיח קסמים" כלשון החברה. המערכת כוללת שני בולמי זעזועים מתקדמים בסרן הקדמי, אחד לדחיסה והשני לריבאונד, כדי להתגבר על כל פגם בכביש.

מכיוון שכנראה כל מכונית חדשה גדולה יותר מקודמתה, ל-C5 אירקרוס יש כעת מידות נדיבות יותר. היא באורך של 4.652 מטרים, מה שהופך אותה ל-0.15 מטרים ארוכה יותר מהדגם מהדור הראשון. סיטרואן גם האריכה את בסיס הגלגלים ב-0.06 מטרים ל-2.784 מטרים, מה שמוביל למרחב רגליים גדול יותר במושב האחורי.

פנים הרכב (צילום: יצרן )
פנים הרכב (צילום: יצרן )

ויש גם חידושים במערכות ההנעה. החברה עם סמל השברון הכפול נפרדה רשמית ממנועי הסולר ב-C5 אירקרוס החדשה. הדגם הבסיסי מצויד במנוע הכניסה הנפוץ של סטלנטיס, יחידת טורבו בנפח 1.2 ליטר עם שלושה צילינדרים המפיקה 136 כוחות סוס, בתוספת 12 כ"ס נוספים ממערכת היברידית קלה המופעלת על ידי סוללה זעירה בנפח 0.9 קוט"ש המותקנת מתחת למושב הנהג. המנוע החשמלי משולב בתיבת הילוכים אוטומטית כפולת מצמדים עם שישה הילוכים.

קיימת גם גרסה היברידית פלאג-אין, המשלבת מנוע טורבו גדול יותר בנפח 1.6 ליטר, ארבעה צילינדרים המפיק 150 כ"ס עם מנוע חשמלי בהספק של 125 כ"ס, להספק משולב של 195 כ"ס. המנוע החשמלי מובנה בתיבת הילוכים כפולת מצמדים עם שבעה הילוכים ושואב אנרגיה מסוללה בנפח 21 קוט"ש הממוקמת במרכז מתחת לרצפה. מערכת זו מספקת טווח חשמלי של 86 ק"מ במחזור WLTP משולב, ויותר מ-100 ק"מ בעיר. לאחר מכן, מנוע הבעירה הפנימית נכנס לפעולה ושואב דלק ממיכל בנפח 55 ליטר. סיטרואן טוענת לטווח מקסימלי כולל של 650 ק"מ בנסיעה בכביש מהיר.

עיצוב ריבועי מעט שונה (צילום: יצרן )

גרסה חשמלית לחלוטין של C5 אירקרוס מגיעה בשתי תצורות: אחת עם 210 כ"ס וטווח של 520 ק"מ מסוללה בנפח 73 קוט"ש, ואחרת עם 230 כ"ס וטווח של 680 ק"מ מסוללה גדולה יותר בנפח 97 קוט"ש. שתי הסוללות תומכות בטעינה מהירה בזרם ישר בהספק של 160 קילוואט, בעוד שגרסת הפלאג-אין היברידית ניתנת לטעינה בהספק של עד 7.4 קילוואט.

הרכב יוצע באירופה במחצית השנייה של השנה ולאחר מכן ככל הנראה יוצע גם כן בארץ. אין פרטים עדיין לגבי המחיר הצפוי.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות