בגלל ה'קורונה'

סין לישראל: אל תהיו כפויי טובה; "פתחו לנו"

ממלא מקום שגריר סין בישראל, הבהיר הערב ואמר, כי גם בתקופות האפלות ביותר, סין לא סגרה את השערים בפני היהודים, והוא מבקש שהיהודים לא יסגרו את המדינה (חדשות)

(צילום: חיים גולדברג, כיכר השבת)

לאור החלטת מדינת ישראל לסגור את הגבולות בפני כאלו ששהו בסין. דאי יומינג, המכהן זמנית כשגריר סין בישראל, כינס הערב (ראשון), בשגרירות עיתונאים ואנשי תקשורת ואמר להם, כי הוא מקווה שישראל תתעשת ולא תסגור לסינים את השערים, בדיוק כפי שהם התנהגו בשואה עם היהודים.

במהלך דבריו אמר יומינג, "בתקופות אפלות בהיסטוריה העם הסיני לא סגרו את השערים בפני העם היהודי, ואנו מקווים שישראל לא תסגור את השערים בפני הסינים".

יומינג, אף הוסיף ואמר, כי "השפעת הווירוס רוסנה, חבל שמפיצים פייק ניוז ברשתות. סין תרמה תרומה אדירה לעולם כדי לעצור את התפשטות הווירוס. הימנעו מתגובות מוגזמות, הסירו את המגבלות על הסחר ותנועת אנשים, כשאני שומע חדשות כאלה על מדינות שמחרימות כניסה של סינים אני מרגיש עצוב. אנחנו משתלטים על הווירוס. הפייק ניוז והשמועות קשים יותר מהווירוס עצמו".

כזכור, מוקדם יותר היום, ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס דיון רב-משתתפים הכולל שרי ממשלה, מנכ"לי משרדים וכל גורמי המטה הרלוונטיים לדיון היערכות לאומית והתמודדות עם נגיף הקורונה.

בין היתר השתתפו בדיון שרי הבריאות, אוצר, משפטים, פנים ותחבורה ומנכ"לי משרדיהם, ראש המל"ל, מנהל המכון הביולוגי, ראש שירותי בריאות הציבור וראש חטיבת הרפואה במשרד הבריאות, מנהל רשות האוכלוסין, מנכ"ל רשות התעופה האזרחית, מנכ״ל מד״א, חשכ"ל, פיקוד העורף וקצין רפואה ראשי בצה"ל, מ"מ ר' רח"ל, מנכ"ל רת"א ונציגים נוספים ממשרד הבריאות, חוץ, משרד הביטחון וגופים רלוונטיים נוספים.

לדברי נתניהו, "סיימנו עכשיו דיון מעמיק ומפורט עם כל הגורמים בממשלת ישראל כיצד לטפל בהתפרצות של נגיף הקורונה. ההיערכות שלנו תכלול את כל הזרועות של הממשל הישראלי. המטרה שלנו היא קודם כל לדחות את הגעת הנגיף לארץ - אני אומר 'לדחות', כי זה בלתי נמנע שהוא יגיע - אחר כך לטפל, לאתר את הנדבקים, לבודד אותם ולטפל בהם".

"אני חייב להגיד שזה בלתי נמנע, אף על פי שממשלת סין עשתה כאן מאמצים כבירים. אני רוצה להביע הערכה בשם ממשלת ישראל למאמץ של סין כדי למנוע את התפשטות הווירוס הזה, אבל ההתפשטות הזאת היא כנראה בלתי נמנעת במובן הזה שנצטרך לטפל בה בהקדם".

נתניהו הוסיף, "כיוון שאנחנו מעריכים שהנגיף יגיע, נעסוק גם במהלכים שנועדו לבודד את הנדבקים ולטפל בהם. הטיפול הזה כולל בידוד לשבועיים בבתים, נסביר לאזרחי ישראל בדיוק מה נדרש מהם. סגרנו את המעברים האוויריים, היבשתיים והימיים להגעה מסין, זה זמני. אנחנו מעדכנים גם את הרש"פ בכל הצעדים המניעתיים ובריאות הציבור שהם צריכים לקחת בחשבון גם כן".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
אין דימיון! היהודים סיכנו את הסינים בהגעתם???
יאיר
צודק לגמרי
ידמז
11
לפי מה שהסינים אומרים. אז להיות יהודי זה מחלה שהם קיבלו אותה בזמן השואה ולכן עכשיו אנחנו נקבל את המחלה הסינית. אבל לא סין יהודי זה לא וירוס ולכן לא נפתח את ארצנו בשבילכם!
אחת.
10
הכל היום made in China. כנראה גם המחלות 🙈
אבי
9
יש משהו בטענותיו. הרי בתקופת השואה, הסינים לא הכירו ממש את היהודים, ולפי התעמולה של הגרמנים היהודים היו בין היתר מפיצי מחלות, ולמרות זאת הסכימו הסינים לקבלם, משכך על היהודים לקבל את הסינים. אולם יש לנקוט באמצעי זהירות שלא ידביקו חלילה יהודים כשרים. על כן מוצע שמיד עם הגעתם יועברו בבידוד לתחתית האדמה
האברך דוד
אתה צודק מאד אני בעדך למרות שאני מתה מפחד מהנגיף הזה
שרה
8
הסינים הם אבות השיטה של צמצום האוכלוסיה באופן יזום, כולל סנקציות כלכליות ופליליות; וכעת, שהם מקבלים סיוע משמיים למימוש חזונם, הם נוקטים באמצעים לשבש זאת? לך תבין את הסינים...
רמות
7
זכותינו להגן על עצמינו, זה לא שיש לנו משהו נגדכם אנחנו רוצים לשמור על הבריאות שלנו זה הכל!!
אלמונית
צודקת מסכים עם כל מילה שלך. בשואה לא הבאנו לכם מחלות
אלמוני
עפ תורת הגזע היהודים כן הפיצו מחלות ואם הם האמינו בתורת הגזע כמו שמיליוני גרמנים וארופאים האמינו אז הם נתנו לנו להיכנס אפי שהפצנו מחלות אז הם צודקים!!!!!!!!!!!
דודו
6
הם קבלו את היהודים בתקופת השואה. יהודים שידועים בחכמתם והיה להם גם המון כסף בחשבונות בנקים בעולם. ברור ששמחו לקבל אותם. כעת הסינים הם סיבה למוות. לקבל אותם?
מישהו
5
שבו בשקט לא חסר לנו צרות וישראל לא תעמוד בזה היא קטנה תשבו בבית מזוהמים למה שתבואו לפה להדביק כאילו חסר לנו צרות איזה ליצנים פשוט בדיחה
ללא שם
4
מה הקשר, כשקלטתם כמה יהודים בשואה, היהודים הגיעו עם וירוס קטלני מדבק? סינים שמגיעים לישראל מביאים מגיפה בישראל, בדיוק כמו שאתם בורחים מסין כי אתם פוחדים מהנגיף גם אנחנו פוחדים.
דודוי
3
עם כפוי טובה בכל ההצבעות באום הסינים נגדנו ועכשיו הם דורשים הכרת הטוב שהפלסטינים יקבלו אותם.
סינים
2
מה הקשר כפיות טובה?? זה שבשואה הסכמתם לקבל כמה יהודים זה לא אומר שעכשיו צריך לפתוח את שערי הארץ לרווחה לוירוס הקטלני הזה.
מישהי
1
החרדים חייבים בהכרת הטוב לסינים. כי הצילו את תלמידי ישיבת מיר, ולא, לא תמוש רעה מביתם.
רבינו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: