קרב המעצמות

4 אוניות מלחמה: מוסקבה מציעה S-300 תמורת שליטה בים האדום

בירת סודן שואפת לאבטח את עצמה עם מערכות S-300 וחימושים מונחים בעלויות מופחתות; מוסקווה תציב בנמל 300 אנשי צוות וארבע אוניות מלחמה – בצעד ממנו בוושינגטון מזהירים כי יערער את המאזן האזורי (בעולם)

הגעת ספינות הטילים למרחב ים סוף (צילום: דובר צה"ל)

על רקע המאבק הפנימי המתמשך של שליטי חרטום מול "כוחות התמיכה המהירה", הציע השלטון הצבאי בסודן למוסקווה עסקה אסטרטגית דרמטית: שליטה רוסית על הבסיס הימי והנמל בפורט סודן לתקופה של 25 שנה.

נוכחות רוסית: לפי דיווחים שונים, כולל אלו שפורסמו בוול סטריט ג'ורנל, ההסכם יאפשר ל להציב בנמל כ-300 אנשי צוות ועד ארבע אוניות מלחמה בו זמנית.

נדבך כלכלי: בנוסף לגישה הימית, סודן צפויה להעניק לחברות רוסיות זיכיונות כרייה במכרות ברחבי המדינה, מה שמוסיף ממד כלכלי משמעותי להסכם.

התמורה לסודן: טילי S-300 וחימושים מונחים

התמורה המרכזית עבור סודן היא חיזוק מיידי של יציבות השלטון, שיפור הפיקוח הימי, ובעיקר – השגת נשק מתקדם במחירים מופחתים.

מערכות הגנ"א: המשא ומתן מתמקד במערכות הגנה אווירית רוסיות חיוניות, ביניהן:

S-300: מערכות ארוכות טווח (300 ק"מ).

S-350: מערכות לטווח בינוני (120 ק"מ).

BUK-M2E: מערכות ליירוט מטוסים לטווח של 45-50 ק"מ.

חימושים מונחים: הסודנים הביעו עניין מיוחד גם בפצצות מונחות לייזר, חימושים מונחי לוויינים ורקטות 220 מ"מ.

ההשלכות הגלובליות: איום על נתיבי הספנות

עבור מוסקווה, השגת נוכחות ימית קבועה בים סוף היא בבחינת הגשמת חלום ישן על שליטה באזור אסטרטגי.

מעגל שליטה: נוכחות בפורט סודן תאפשר לרוסיה "לסגור מעגל" של שליטה ימית המשתרע מהים הבלטי, דרך המזרח התיכון והים התיכון ועד לים סוף.

החרפת התחרות: נוכחות קבועה זו מחריפה באופן משמעותי את התחרות הגלובלית על הפיקוח על נתיבי הספנות האסטרטגיים, המחברים את תעלת סואץ עם האוקיאנוס ההודי – נתיב חיוני למסחר עולמי.

ספינות מלחמה בים הבלטי (צילום: שאטרסטוק shuterstock)

דאגה בוושינגטון: ערעור המאזן האזורי

בבירות המערב, ובמיוחד בוושינגטון, ההתפתחויות מעוררות דאגה רבה. כפי שדיווח ה-ARMY RECOGNITION, נוכחות רוסית זו מחריפה את התחרות מול מעצמות גלובליות ואזוריות כאחד.

ארה"ב רואה בהסכם הפוטנציאלי מהלך שמערער את המאזן האזורי ומציב איום ישיר על האינטרסים שלה בשליטה על הגישה לאזור הים האדום, בו היא כבר מתחרה מול סין, סעודיה, מצרים וטורקיה. בכך, העסקה הופכת לצומת דרכים בגיאופוליטיקה העולמית.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (98%)

לא (2%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
רוסיה,נמר עם שיניים תותבות, 4 אוניות מלחמה גרוטאות +300 חיילים שיכורים = לא לקחת ,את כאיום
לוטי לינדיק
אהבתי.. לוטי לינדיק אתה גם נשמע כמו חייל רוסי שיכור, בקטע טוב אני אומר..
פנסיונה
2
לא הבנתי, לרוסיה אין מספיק נשק למלחמה באוקראינה אבל היא נותנת אותו במתנה?
המבין
1
סודן בעלת ברית של איראן, שלאחרונה ביססה קשרים צבאיים שם .רוסיה זה חלק מציר הרשע שמנסה הפעם לגשת אלינו מדרום. בנוסף לכך סודן משתרעת לאורך ים סוף . כך שאיום ימי הולך ונרקם למולנו !
מישהו פישהו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: