מומחים אמריקאיים מזהירים

"זה הולך להיות מרחץ דמים" | הסיכונים, הסיכויים וכך עלולה להיראות כניסה קרקעית לעזה

אנליסטים צבאיים בארה"ב מזהירים שכניסה קרקעית לרצועה עלולה להסתיים בכמות רבה של נפגעים בצד הישראלי למרות שישראל היא במקום השני בעולם אחרי ארה"ב מבחינה טכנולוגית | סבך של מבנים ומחבלים שמתחבאים באוכלוסייה אזרחית וגם: מלחמת כטב"מים | זה מה שהם אמרו (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
רצועת עזה (צילום: לפי סעיף 27א)

ישראל מתעכבת יום אחר יום בכניסה קרקעית לרצועה ורבים אינם מבינים מדוע. מלבד המובן מאליו כי מערכה קרקעית היא דבר אליו צריכים להתכונן היטב - הן מבחינה אסטרטגית והן מבחינה לוגיסטית, ייתכן ובישראל מבינים שכעת דרושה 'עבודת עומק' כדי להגביר את הסיכויים לניצחון מוחץ.

יצוין, כי אין הכוונה בכתבה זו להחליש את רוחו של העם שמוכן לצאת ולהילחם על עצם קיומו לאחר המתקפה הנאצית שהתרחשה בדרום הארץ, אך ייתכן כי הקולות הפסימיים יותר צריכים גם הם להישמע, וייתכן כי הם אף ידועים למקבלי ההחלטות בישראל, דבר המסביר כאמור את העיכוב המשמעותי מאז הטבח בעיצומו של חג שמחת תורה.

כתבה ב'וושינגטון-פוסט' שופכת אור מזווית שונה על הקושי בלחימה אורבנית כדוגמת רצועת עזה, למרות העליונות הצבאית, הטכנולוגית והטקטית של ישראל.

"חיילים ישראלים המתכוננים למתקפה קרקעית ברצועת עזה יתמודדו עם סבך גיהנום של מבנים, מוקשים ומנהרות צפופים, תוך שהם יצודו חמושים של חמאס שמשתלבים בין אזרחים, מצב רעוע שעלול לגרום סבל אנושי עצום ולמשוך מדינות אחרות למלחמה", נטען ברשת האמריקאית.

"המתקפה של ישראל תרוויח מכוח מאומן היטב המסתמך על טכנולוגיה צבאית שניה רק ​​אחרי ארצות הברית", צוטט ברוס הופמן, מומחה ללוחמה בטרור ופרופסור באוניברסיטת ג'ורג'טאון, בכתבת ה'וושינגטון פוסט'.

"אבל הופמן גם אמר שהאתגרים שימצאו חיילים ישראלים בעזה יהיו "גדולים יותר באופן אקספוננציאלי מה שהתמודדו חיילי ארה"ב בפלוג'ה", טוען המומחה הצבאי.

"גורמים בחמאס צברו היערכות ותכנון רב-שנתי לקראת התקפתם על ישראל", הוא מזהיר. לטענתו, חמאס ידע היטב מראש שהתגובה של צה"ל תהיה בהכרח כניסה קרקעית וזה לטענתו החלק המסוכן ביותר. "הם ככל הנראה ציפו שצה"ל יגיב בפלישה קרקעית", אומר הופמן.

לטענת הופמן, דבר מוזר שעלול להתרחש במלחמה הוא מלחמות מזלטי"ם: "שני הצדדים עשויים להשתמש במזל"טים אוויריים, מה שיביא אולי ל"קרבות כלבים" ביניהם בהקבלה לאופן שבו נעשה שימוש במטוסים עם צוות במלחמות קודמות", הוא טוען.

הופמן גם טוען שמקובל היום כי אין פתרון צבאי למלחמה בטרור.

מלבד הבעיה האזרחית ברצועה שתביא ללחץ בינלאומי על ישראל, חיילי צה"ל שייכנסו לרצועה יצטרכו לעשות הבחנה בין טרוריסטים לאזרחים, דבר שישראל מאומנת בו אמנם היטב, אך הדבר קשה שבעתיים בתוך אחד המקומות הצפופים ביותר בעולם.

במקביל הוא מביא דוגמא מסרי לנקה, שם נלחמה המדינה בכוחות טרור ואכן הצליחו למחוק קבוצה שכזו לחלוטין ב-2009. "אבל זה עלה בחייהם של 40,000 אזרחים", הוא טוען.

"חס וחלילה שקטל כזה יתפתח היום", אמר הופמן. "אבל אם אתה נחוש להרוס ארגון טרור, זה ייתכן. יש בזה חוסר רחמים", טען עוד הופמן.

מה שהוא אומר למעשה הוא שהדרך היחידה להביס ארגון טרור שאיננו צבא הוא על ידי פגיעה מאסיבית באזרחים מהאוויר, כי כל דרך אחרת תהיה קטלנית מאוד עבור הצבא הלגיטימי.

מומחה אחר ג'יאן ג'נטיל, קולונל בדימוס והיסטוריון צבאי טוען כי היקף המתקפה של ישראל "כמובן הולך להיות הרבה יותר גדול כעת מאשר המבצעים בשנים האחרונות, והוא יגיע עם אתגרים שארצות הברית הצליחה להימנע בכמה מהקרבות העירוניים האינטנסיביים ביותר שלה, כגון ההתקפה על פלוג'ה, עיראק בנובמבר 2004". 

"בעוד אותה עיר של 250,000 בני אדם הייתה מבודדת במדבר ורוב האזרחים עזבו לפני תחילת המתקפה של ארה"ב, יהיה קשה יותר לאזרחים לברוח הפעם", אמר ג'נטיל.

מיק מולרוי, בכיר לשעבר בפנטגון טוען כי למרות עליונותה הברורה של ישראל מול חמאס, לא ניתן לזלזל גם ביכולות של חמאס ש"הפך יעיל מאוד בלחימה בשטח עירוני וכנראה התכונן לכוחות ישראליים".

"כדי לפנות מבנים, מרתפים ורשת המנהרות הנרחבת, הם יצטרכו לרדת מחיל הרגלים שלהם ובעצם להילחם בחייל-על-חייל ובלוק אחר בלוק בשטחים הבנויים", אמר מולרוי ל'וושינגטון פוסט'.

"ייתכן שכוחות מבצעים מיוחדים יזנקו קדימה בתקיפות כירורגיות כדי להוציא את הנהגת חמאס ולחלץ בני ערובה", אמר עוד.

לטענת מולרוי, הסיבה שצה"ל מתעכב כעת בכניסה לרצועת עזה היא לצורך איסוף מודיעין, והתקיפות האוויריות מטרתן לעצב את השטח באופן שיקל על צה"ל בכניסה הקרקעית - מלבד השמדתם של בכירי חמאס.

עוד טען כי הכניסה תתבצע דרך מעבר ארז, וייתכן כי צה"ל יבחר לתקוף במקביל גם ממזרח על מנת לחתוך את השטח לשניים ולמנוע מחמאס להעביר חיילים וציוד ממקום למקום.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר