למרות ארה"ב

דיווח: זו הסיבה שצה"ל היה מוכרח להרוס את המבנים בהם אירע האסון 

בארצות הברית חושפים את המטרה לשמה צה"ל היה מוכרח להרוס את המבנים בהם אירע האסון, בנופלם של 21 חיילי מילואים | דובר צה"ל סירב להגיב לידיעה שפורסמה גם בכלי תקשורת מרכזיים בישראל, אך בארצות הברית מדברים על מושגים של "פשע מלחמה" | כל הפרטים (חדשות)   

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
מבנים הרוסים בעזה (צילום: דו"צ)

הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי אמר אמש (שלישי) בהצהרה כי כוחות המילואים ששהו במבנים ונפלו עסקו באותה העת ב"משימה שכל תכליתה לייצר את התנאים הביטחוניים לשובם של תושבי עוטף עזה לבתיהם בביטחון", כעת מתבררים פרטים נוספים אודות אותה משימה.

לפי הדיווח של ה'ניו יורק טיימס' מפי "שלושה גורמים וקצין ישראלי", המטרה של הריסת המבנים הייתה יצירה של אזור "סטרילי" לכל אורך הגדר, לצורך הרחקת מחבלי חמאס או כל איום פוטנציאלי מיישובים ישראליים.

המטרה היא ליצור אזור חיץ ברוחב של כקילומטר במקביל לגדר הגבול עם עזה, אומר ה'טיימס'. דיווח דומה מסר אתמול הכתב גל חן מ'חדשות 12'.

21 הנופלים באסון קריסת המבנים

אם בישראל הדיווח על יצירה של אזור סטרילי נחשב כדבר המובן מאליו לאחר אירועי השבעה באוקטובר, בארצות הברית פחות אהבו את הרעיון ובממשל ביידן בפרט. דובר צה"ל שנשאל על ידי ה'טיימס' אוות רעיון הקמת אזור החיץ סירב להגיב לידיעה.

בדצמבר האחרון, אמר דובר מחלקת המדינה מת'יו מילר כי רעיון הקמת אזור חיץ על חשבון רצועת עזה הוא דבר שהממשל מתנגד לו בתוקף.

"אחד העקרונות האלה היה שאסור להקטין את גודלה של עזה, וזו נשארת עמדתנו והיא תישאר עמדתנו. אז אם אזור חיץ מוצע היה בתוך עזה, זו תהיה הפרה של העיקרון הזה, וזה משהו שאנחנו מתנגדים לו", אמר מילר.

השמדת המבנים בשכונת אל-מע'אזי (צילום: לפי סעיף 27א)

דובר מחלקת המדינה אף הציע שישראל תקים אזור חיץ בתוך שטח גבולה, כלומר, על חשבון יישובים ישראליים. "אם זה ביחס למשהו בשטח ישראל, אני לא אדבר על זה. זו החלטה שהישראלים צריכים לקבל, אבל אנחנו מאוד ברורים שכשזה מגיע לצמצום גודלה של עזה, זה לא משהו שארצות הברית תומכת בו", אמר הדובר של בלינקן.

דובר המועצה לביטחון לאומי ג'ון קירבי חזר על האמירה גם אתמול (שלישי): "אנחנו לא רוצים לראות את שטחה של עזה מצטמצם בשום צורה", אמר מר קירבי. "לא נתמוך בזה", הוסיף.

לדברי "מומחה לזכויות אדם" של האו"ם, במעשיה של ישראל יש חשד לפשע מלחמה, לא פחות. "על בסיס נכס מסוים על בסיס רכוש, ישראל יכולה לנקוט בפעולה - אבל לא על בסיס נרחב על פני כל הגבול", אמר המומחה. "לישראל, ככוח הכובש, יש חובה לא לעסוק במה שנקרא הרס רכוש מזיד", הוסיף.

למרות הביקורת והעמדה האמריקאית, בשלב זה נראה שבישראל נחושים להחזיר לבתיהם את תושבי העוטף שנטבחו בשביעי באוקטובר, ולעשות כל דבר כדי לאפשר זאת. ואם צריך להרוס בתים של עזתים לכל אורך הגבול, נראה כי ישראל לא תהסס לעשות זאת, גם אם זה לא ימצא חן בעיני הפקידים בבית הלבן.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר