ההצלחה הישראלית במתקפה על איראן הביאה עימה גם התעניינות נרחבת בעולם בטילים בליסטיים המשוגרים מהאוויר, בדומה לאלו ששיגרה ישראל על אדמת איראן, כך מדווחים היום (שני) בסוכנות הידיעות 'רויטרס'.
עד כה העדיפו המעצמות הגדולות לעשות שימוש בטילי שיוט, פצצות גלישה או טילים בליסטיים המשוגרים מהקרקע, אך ההצלחה הישראלית נגד איראן יכולה לשנות את האופי של שדות הקרב ברחבי העולם.
כפי שדווח, בליל ה-26 באוקטובר תקפה ישראל יעדים צבאיים איראניים בשלושה גלי תקיפה, כולל כאלו המשויכים לתוכנית הגרעין האיראנית.
טילי שיוט נוחים יותר ליירוט על ידי מערכות הגנה אווירית, בעוד טילים בליסטיים נורים לעיתים קרובות מאתרי שיגור ידועים בעקבות מודיעין צבאי, מה שמקל על איתור מוקדם של הטיל.
לעומת זאת, טילים בליסטיים המשוגרים מהאוויר נותנים יתרון עצום מול מערכות ההגנה האוויריות שמתקשות להתמודד עם טילים בליסטיים באופן כללי, ועוד יותר כאשר אין מידע מקדים על מיקום השיגור.
"היתרון העיקרי של ALBM על פני ALCM הוא המהירות שלו בחדירת להגנה", אמר חוקר בינלאומי ל'רויטרס'. "נראה שהחיסרון - הדיוק - נפתר ברובו", אמר בהתייחס לתקיפה הישראלית.
"היתרון הוא שבשיגור אווירי הם יכולים להגיע מכל כיוון, מה שמסבך את משימת ההגנה מפניהם", אמר עוזי רובין, חוקר בכיר במכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון, מאדריכלי הגנת הטילים של ישראל.
באורח מפתיע, ככל הידוע, רק לישראל רוסיה וסין יש את היכולת הבליסטית האווירית, כאשר במהלך המלחמה הקרה בוצעו מספר רב של ניסויים במערכת הנשק המדוברת.