בזמן שמוסקבה נערכת לקבל את נשיא סין שי ג'ינפינג לביקור מתוקשר שמעניק רוח גבית מדינית לקרמלין, נרשמה בלילה האחרון מתקפת כטבמי"ם אוקראינית שלישית על הבירה הרוסית. מערכת ההגנה האווירית הרוסית יירטה לפחות 14 כטבמי"ם, אך שיבושים חמורים נרשמו בטיסות ובפעילות שדות התעופה, שחלקם נאלצו להיסגר למשך שעות.
הגעתו של שי צפויה להתרחש ביום רביעי בערב, ולמחרת הוא ייפגש עם ולדימיר פוטין לשיחות שמוגדרות כרגישות, בין היתר בנושא צינור הגז העתידי "פאוור אוף סיביר 2". ביום שישי ישתתף שי בטקס צבאי בכיכר האדומה לציון 80 שנה לתבוסת גרמניה הנאצית – אירוע שסימל בעבר את עוצמתה של ברית המועצות, וכעת נועד להמחיש את תמיכתה הבינלאומית של רוסיה.
הביקור נושא משקל אסטרטגי לא מבוטל: סין הפכה לשותפה הכלכלית המרכזית של מוסקבה מאז שהמערב הטיל עליה סנקציות בעקבות הפלישה לאוקראינה. שי צפוי לחתום על סדרת הסכמים שיחזקו את שיתוף הפעולה, בין היתר בתחומי הסחר והאנרגיה – זאת ברקע מלחמת הסחר המתמשכת בין סין לארצות הברית.
אוקראינה מיהרה לגנות את השתתפותו של שי במצעד ואף קראה למדינות אחרות שלא לשלוח כוחות צבאיים לאירוע, בטענה כי הדבר עומד בניגוד להצהרות הנייטרליות שלהן. דבריו של שי, שמתח ביקורת על ארה"ב בשל תמיכתה הצבאית בקייב, ממשיכים קו עקבי של בייג'ין הקורא להפסקת אש – אך במקביל מחדד את עמדתה נגד "ההגמוניה האמריקאית".
במאמר שפרסם שי בעיתונות הרוסית, הדגיש את מחויבות שתי המדינות לשמירה על הסדר העולמי שנבנה לאחר מלחמת העולם השנייה, ואת התנגדותן המשותפת לניסיונות לערער את הברית ביניהן. הקרמלין, שמציג את הביקור כאירוע שיא ביחסים בין המדינות, צפוי לארח את פוטין בביקור גומלין בבייג’ין עוד השנה.
0 תגובות