
בית הדין הפלילי בהאג (ICC) שישראל אינו מכירה בסמכותו, הודיע הערב (רביעי) כי צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט יישארו בתוקפם, למרות בקשה ישראלית לבטלם.
ישראל טוענת כי היא אינה חברה באמנת רומא ואינה מקבלת את סמכותו של בית הדין הפלילי בהתאם לחוק. ממילא, אמרו הישראלים, דינם של צווי המעצר להתבטל.
ישראל גם לא שלחה ייצוג לבית הדין הפלילי בהאג, בניגוד לתיק המתנהל לבקשת דרום אפריקה בבית הדין הבינלאומי (ICJ) שם עמדה ישראל מול השופטים ואף העמידה שופט משלה בהתאם לחוק.
בית הדין הפלילי שהורה על הנפקת צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט לבקשת התובע קארים חאן, הודיע הערב כי הוא עדיין דן בנושא סמכות בית הדין על ישראל, אך הדגיש כי הדבר אינו מהווה סיבה לבטל כבר כעת את הצווים והם יישארו בתוקפם.
רק ביוני האחרון הטילה ארה"ב סנקציות על ארבעה מהשופטים שדנו בתיק נתניהו בבית הדין הפלילי בהאג, שניים מתוכם השתתפו הערב בהחלטה על הותרת הצווים על כנם.
בפברואר האחרון הטילה ארה"ב סנקציות אישיות גם נגד התובע בתיק קארים חאן. הסנקציות כוללות הקפאת נכסיו ואיסור על כניסתו לארצות הברית.
במאי האחרון, הוצא קארים חאן לחופשה מינהלית על ידי הפרקליטות בהאג, לאחר שעלו נגדו טענות מביכות הקשורות גם באופן ישיר לתביעה שלו נגד ישראל.
0 תגובות