שוטרים חמושים על הסיפון

דרמה ביוון: מפגינים פרו-פלסטינים מונעים מישראלים לרדת מהאונייה

מאות ישראלים שנמצאים על סיפונה של אוניית נופש של חברת "מנו ספנות" ממתינים כבר שעות בנמל היווני, לאחר שעוכבו בעקבות הפגנה פרו־פלסטינית שנערכה במקום. המפגינים חסמו את ירידת הנוסעים ומחו על מה שכינו "רצח העם בעזה", בעוד נוסעים ישראלים מגיבים בשירה ובניפנוף דגלי ישראל (חדשות) 

ההפגנה ביוון נגד הנוסעים הישראלים (צילום: לפי סעיף 27א)

עיכוב דרמטי באי סירוס: מאות ישראלים שנמצאים על סיפונה של אוניית נופש של חברת "מנו ספנות" ממתינים כבר שעות בנמל היווני, לאחר שעוכבו בעקבות הפגנה פרו־פלסטינית שנערכה במקום. המפגינים חסמו את ירידת הנוסעים ומחו על מה שכינו "רצח העם בעזה", בעוד נוסעים ישראלים מגיבים בשירה ובניפנוף דגלי ישראל.

על פי עדויות נוסעים מהאונייה, מדובר באירוע מתוכנן היטב. גיא, אחד הנוסעים, סיפר ל־N12: "כשהתחלנו להתקרב ראינו את ההפגנה, כרגע המשטרה היוונית מלווה אותנו. מאות אנשים חיכו לנו, הופתענו מאוד. אנחנו עם ילדים וזה ממש לא נעים, הם חוששים, מפוחדים ושואלים הרבה שאלות". לדבריו, "יש שוטרים חמושים שמסתובבים על הסיפון. זה אירוע מפחיד וחריג שממש לא ציפינו לו".

נוסעת אחרת, דניאלה בת 30 מרעננה, תיארה ל־ynet את שראתה מהסיפון: "יש בערך 200 מפגינים בכניסה לנמל עם דגלי פלסטין. לא נותנים לנו לרדת מהספינה והחזירו את מי שכן הצליח לרדת. הבנתי שזאת הפעם הראשונה שהספינה עוגנת פה והמפגינים ידעו שאנחנו מגיעים וחיכו לנו". עם זאת, היא הרגיעה והוסיפה: "אין בהלה, כולם במצב רוח טוב".

בתגובה להפגנה, חלק מהישראלים על הסיפון פתחו בהפגנת־נגד שכללה שירה עברית ודגלים. אחד מהם אמר ל־N12: "הישראלים כמו הישראלים דואגים להרים את האווירה".

לפי הדיווחים בתקשורת היוונית, כבר בטרם עגינת הספינה ניסו איגודי עובדים מקומיים למנוע את הגעתה. ההפגנה החלה עם הגעת האונייה לנמל באי הקטן סירוס, הסמוך לרודוס, שם דווקא עגנה האונייה יום קודם ללא כל תקריות.

בחברת "מנו ספנות" התייחסו לאירועים ומסרו: "כמו במספר מקומות באירופה, גם באי סירוס מתקיימת היום הפגנה של עשרות פרו־פלשתינים. אנחנו בקשר עם השלטונות המקומיים, ועקב כך יש עיכוב קל בירידת הנוסעים". עוד הבהירו כי "במהלך העונה יש לנו עגינות בודדות בסירוס, זמן השהייה בנמל יוארך בהתאם. הטיולים במקום לא יפגעו. על האונייה אין שוטרים חמושים, רק אנשי ביטחון ישראלים כמקובל באונייה כל הזמן. הערכה שתוך חצי שעה ההפגנה תפוזר".

גם משרד החוץ בישראל עוקב מקרוב אחר המתרחש. בהודעת המשרד נמסר: "שגרירות ישראל ביוון עומדת בקשר עם הרשויות לגבי הספינה ומלווה את הנושא. מנסים להבטיח את הירידה הבטוחה שלהם".

האירוע החריג, שלא זכור כמותו באיים היווניים, העלה חששות בקרב משפחות הנוסעים. בשלב זה אין דיווחים על נפגעים או על עימותים פיזיים, אך מאות ישראלים נותרו ממתינים על הסיפון, כשהם מקווים שהרשויות יצליחו להשיב את הסדר על כנו.

בתוך כך, שר החוץ גדעון סער שוחח היום עם שר החוץ של יוון יורגוס יראפטריטיס וביקש את התערבותו בניסיון לפתור את עגינת האונייה ביוון.

בתוך כך, מדיווח שהגיע לכיכר השבת, עולה כי ייתכן שההחלטה על עיכוב הנוסעים על גבי הספינה התקבלה על ידי צוות הספינה, ולא בהחלטה מנהלית של המשטרה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (91%)

לא (9%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: