לא רק בישראל

"חיישנים לזיהוי שיגור גרעיני" | ניסה לרגל עבור סין - ונתפס על חם 

אזרח סיני אמריקני הורשע בעבירות ריגול חמורות עבור סין, כך מסר משרד המשפטים האמריקני | האזרח הסיני, שמחזיק גם באזרחות אמריקנית, ניסה להעביר מידע רגיש ביותר לרשויות הסיניות, כעת הוא הורשע וצפוי לשבת שנים רבות בכלא פדרלי (חדשות, בעולם) 

(צילום: shuterstock)

מהנדס אזרח אמריקאי ממוצא סיני הודה באשמה בגין גניבת מידע רגיש על מערכות טילים אמריקאיות, כך נמסר ממשרד המשפטים של ארצות הברית. גונג צ'נגואנג, בן 59, בעל אזרחות כפולה אמריקאית וסינית, הורשע בהעברת יותר מ־3600 קבצים ממקום עבודתו בחברת מחקר ופיתוח בלוס אנג'לס, אל אמצעי אחסון פרטיים, זאת במהלך תקופה קצרה שבה הועסק בחברה, לפני שפוטר באפריל 2023.

הקבצים שהועברו נמצאו בביתו שבדרום קליפורניה, וכללו תכניות הנדסיות של חיישנים מתקדמים מבוססי אינפרה אדום, המיועדים לשימוש במערכות חלל לצורך זיהוי שיגורי טילים גרעיניים ומעקב אחר טילים בליסטיים והיפר־קוליים. עוד נכללו בתוכן שרטוטים של חיישנים המאפשרים למטוסי קרב לאתר טילים מתבייתים על חום ולבצע נגדם פעולות הגנה, כמו שיבוש היכולת של הטיל להתמקד במטרתו.

בין המסמכים שנגנבו היו גם חומרים הנוגעים לפיתוח של חיישני הדור הבא, המסוגלים לזהות מטרות שקשה לאתר באמצעים רגילים, ותיעוד של מכלולים מכניים שמיועדים להכיל ולקרר את החיישנים שפיתחה החברה. לפי משרד המשפטים, כל הקבצים היו מסומנים במפורש כסודיים, והוערך שעלותם מגיעה למאות מיליוני דולרים.

במהלך החקירה התברר כי גונג ניסה לאורך שנים לקשור קשרים עם השלטון הסיני במסגרת "תוכנית הכישרונות", יוזמה ממשלתית שמטרתה לגייס מומחים בתחומים מתקדמים כדי לתרום ליכולות המדעיות והביטחוניות של סין. בין 2014 ל־2022 הוא שלח כמה בקשות להצטרף לתוכנית, תוך שהוא מפרט טכנולוגיות שיכולות לשרת מטרות צבאיות, בהן חיישנים לתנאי תאורה נמוכה לשימוש במשקפות לראיית לילה.

עוד נחשף כי בשנת 2014 שלח גונג מכתב לאוניברסיטה טכנולוגית בסין שבו הציע לפתח ממיר אותות אנלוגיים לדיגיטליים, והדגיש את הפוטנציאל הצבאי של הפיתוח. הוא אף נסע לסין כמה פעמים כדי לחפש משקיעים לפרויקט.

ממסמכי הסדר הטיעון עולה כי הנזק הכלכלי שנגרם מהדלפת המסמכים עולה על שלושה וחצי מיליון דולר. גזר דינו של גונג צפוי להינתן ב־29 בספטמבר, והוא עלול להישלח לעד עשר שנות מאסר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (76%)

לא (24%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: