זו הסיבה להחלטה התמוהה

מקורי: מספר ערים בצרפת החליטו על "עוצר לילי לילדים"

מספר ערים בצרפת החליטו על הטלת עוצר לילי לילדים, לאור מקרי אלימות קשים הנוגעים למכירת סמים | צרפת נואשת למול אלימות השכונות ומקרי הרציחות המתרחשים כמעט מדי יום על רקע מכירת חומרים אסורים, בעיקר על ידי בני מיעוטים מוסלמים (חדשות) 

לילה ברחוב צרפתי טיפוסי (צילום: שאטרסטוק)

בשני העשורים האחרונים, מתמודדת צרפת עם אלימות גואה בשכונות על רקע עסקאות סמים, במקביל לעלייה בהגירה ממדינות המזרח התיכון וצפון אפריקה.

שכונות רבות מוגדרות על ידי המשטרה הצרפתית והז'נדרמריה כמקומות אסורים לכניסה, בהן לא מתבצעת אכיפה בשגרה.

התוצאה: שכונות ללא חוק, בהן עולם הסחר בסמים פורח על חשבון התושבים, ורציחות ואירועי ירי המתרחשים כמעט מדי יום.

לאחרונה, כמה ערים בצרפת החלו להטיל עוצרי לילה על קטינים, בניסיון להתמודד עם עלייה חדה באירועי האלימות על רקע סחר בסמים.

העיר נים שבדרום המדינה הצטרפה השבוע לשורת ערים שכבר נקטו בצעד החריג, לאחר חודש של תקריות חמורות שכללו ירי ברחובות, פצועים והרוגים, וגופה של צעיר שנמצאה שרופה חלקית בשולי העיר. "המצב הפך לבלתי נסבל", הכריז ראש העיר, ז’אן-פול פורנייה, עם כניסת העוצר לתוקף. לדבריו, סוחרי הסמים יוצרים "אווירה של פחד וטרור", והוא הביע תקווה שההגבלות החדשות יסייעו להחזיר את השקט לרחובות.

העוצר בנים אוסר על נוכחות של צעירים מתחת לגיל 16 ברחובות בין השעות 21:00 ל־06:00. רשויות העיר הדגישו כי מדובר בצעד שמטרתו להגן הן על קטינים שאינם מעורבים בפעילות פלילית והן על ילדים בגילאי 12 ו־13 שמגויסים על ידי סוחרי סמים ומשמשים כשליחים או כעזר לוגיסטי בפעילות הקרטל. סגן ראש העיר, רישאר שיבן, הסביר: "העוצר לא רק מגן על ילדים חפים מפשע, אלא גם מצמצם את האפשרות לניצולם על ידי גורמים עברייניים."

בתוך כך, הוחלט על תגבור כוחות המשטרה בעיר. המשטרה המקומית מצאה את עצמה מתמודדת לאחרונה עם מקרי ירי חוזרים ונשנים, חלקם באור יום.

גם ערים אחרות נאבקות בתופעה. בעיר בזייה, כ־120 קילומטר מדרום מערב לנים, הונהג כבר בשנה שעברה עוצר לילי לילדים מתחת לגיל 13, שהורחב באזורים מסוימים גם לבני 15. ראש העיר רוברט מֵנאר אמר כבר אז כי "אין ילד בן 10 שמסתובב ברחוב בשתיים בלילה ולא עוסק במשהו בעייתי." למרות העוצר, האלימות בעיר נמשכת. בסוף השבוע האחרון דיווחו כלי תקשורת מקומיים על צעירים רעולי פנים שארבו לכוחות משטרה ותקפו אותם באמצעות זיקוקים.

אירוע דומה התרחש בלימוז’ שבדרום־מערב צרפת, שם הוטל עוצר לילי על בני פחות מ־13 במהלך חופשת הקיץ. עם זאת, ראש העיר אמיל רוז’ה לומברטי הודה כי הצעד לא הביא לשינוי של ממש. לדבריו, בסוף השבוע האחרון התרחשה בעיר קטטה רחבת־היקף בהשתתפות כ־100 איש, אך איש מהמעורבים לא נעצר. "היו מהומות, המשטרה לא הצליחה לעצור איש, והעוצר התברר כבלתי אפקטיבי," אמר. הוא הוסיף כי ללא תגבור משמעותי של כוחות שיטור, אין ביכולת העירייה לאכוף את התקנות.

נתונים שפרסם משרד הפנים הצרפתי מצביעים על כך ש־110 בני אדם נהרגו ויותר מ־300 נפצעו באירועים הקשורים לסמים במהלך 2024 בלבד. שר המשפטים ז’ראר דרמאנין ושר הפנים ברונו רטאיו מובילים זה תקופה מאבק רחב היקף בתופעה, וחתומים על חקיקה מקיפה שעברה מוקדם יותר השנה בפרלמנט. בין השאר, החוק החדש מאפשר הקמה של בתי סוהר סופר־מאובטחים עבור ראשי קרטלים, מחלקה ייעודית בפרקליטות לטיפול בפשע המאורגן, סמכויות מורחבות לחוקרים, והענקת מעמד מוגן למודיעים.

ביום שלישי האחרון הודיע דרמאנין כי 17 מראשי ארגוני הסמים המסוכנים במדינה הועברו לכלא ברמת אבטחה גבוהה במיוחד בעיר ונדן־לה־ויה שבצפון צרפת. לדבריו, מדובר "בצעד משמעותי במלחמה נגד הפשיעה המאורגנת." עם זאת, נראה כי הסוחרים אינם מתכוונים להיכנע בקלות. גל תקיפות והצתות נגד בתי סוהר בצרפת באביב האחרון יוחס במידה רבה לארגוני הסמים, שניסו להגיב בצעדי נקמה על המדיניות המחמירה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (91%)

לא (9%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
''בני מיעוט מוסלמים'' המוסלמים הם לא מיעוט בצרפת באחוז הילודה הם יותר מרוב. כל כלב ביג'י יומו!
יהודי מאמין

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: