עשרות אלפים ברחובות 

הפגנות חסרות תקדים מאז המלחמה נגד זלנסקי - זה הרקע למחאות

עשרות אלפי בני אדם מפגינים מאז אמש באוקראינה נגד הנשיא זלנסקי לאחר שקידם חוק שנוטל את עצמאותן של סוכנויות אכיפה נגד שחיתות (חדשות, בעולם)  

הפגנות באוקראינה, אתמול (לפי סעיף 27א)

מאז אמש, עשרות אלפי אזרחים - בהם סטודנטים, פנסיונרים, לוחמים לשעבר ואף חיילים בשירות סדיר, יצאו לרחובות קייב, לבוב, דניפרו ואודסה במחאה חסרת תקדים מאז פלישת רוסיה ב־2022.

המפגינים זועמים על העברת חוק חדש, שאושר במהירות בפרלמנט וחתום על ידי הנשיא וולדימיר זלנסקי, שמעניק לראש הפרקליטות סמכויות לסיים או להעביר חקירות של גופים מרכזיים במאבק בשחיתות: NABU ו־SAPO, שלפי המבקרים איבדו את עצמאותם ושירותים ציבוריים הופכים לכלי פוליטי.

זלנסקי הגן על יוזמתו במהלך הצהרתו הלילית, ואמר כי בצעד זה יש סיכוי לסיים תיקים ולהגן על המערכת כולה מפני "השפעה רוסית", לטענתו.

קולות מובילים בחברה האזרחית, כולל מנהיגים פוליטיים כמו ראש עיריית קייב, ויטאלי קליצ'קו, ותת־שר החוץ לשעבר דמיטרו קולבה, הזהירו כי החוק החדש מהווה שבירה של "חוזה חברתי במלחמה", ודורש תיקון מידי.

גם ברמה הבינלאומית החוק החדש לא עובר בשתיקה. הנציגה לענייני הרחבה באיחוד האירופי, מרטה קוס, וכן נציגי ה־G7 הביעו חשש כבד מהחלטה העלולה לסכן את התהליך לאיחוד ולפגוע בתמיכה המערבית.

המהומות שהחלו בתגובה לזלנסקי הן הגדולות ביותר נגד ממשלו מאז תחילת המלחמה. בהיעדר פתרון מיידי, תנועת המחאה צפויה להימשך גם בימים הקרובים, בין היתר גם בניסיון להשפיע על הנשיא להטיל וטו על החוק.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (92%)

לא (8%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: