דלג לתוכן הראשי
בצל סערות התקופה

הגר"י זילברשטיין במכתב חיזוק לבני הישיבות: "צרה גדולה שיהודים רודפים יהודים בגלל לימוד התורה"

הגר"י זילברשטיין במכתב חיזוק מיוחד לבני התורה והישיבות, לקראת זמן אלול הבעל"ט: 'אנו נמצאים בצרה גדולה, שרוצים לבטל את בחורי הישיבות מתורתם, ואפילו לוקחים חלק מבני הישיבות למעצר' | עוד כתב: 'התחילו את הזמן הבעל"ט עם כל הכח והחשק, ותעסקו בתורה בכל עת ובכל שעה, ללא דיבורים בטלים, ובכך אתם תזכו להיות המגינים האמיתיים על האומה היהודית כולה' | המכתב המלא שפורסם היום בעיתונות החרדית (עולם הישיבות)

הגר"י זילברשטיין (צילום: שוקי לרר)

לקראת תחילת זמן אלול, כתב חבר מועצת גדולי התורה הגאון רבי יצחק זילברשטיין, מכתב חיזוק מיוחד עבור בני התורה והישיבות שהתפרסם הבוקר בעיתונות החרדית, שם גם מתייחס הגר"י למצב הנוכחי בסערת התקופה על גזירת גיוס בני הישיבות.

להלן מכתבו המלא של הגר"י זילברשטיין:

בס"ד, כ"ו מנ"א תשפ"ה, לבני התורה והישיבות, המסולאים בפז, ה' עליהם יחיו.

"הנה אמרו חז"ל בסוף מסכת כתובות (דף קיב ע"ב): "אמר רבי זירא אמר רבי ירמיה בר אבא, דור שבן דוד בא – קטיגוריא בתלמידי חכמים". ופירש רש"י: 'קטיגוריא. הרבה מסטינים ומלמדים חובה יעמדו עליהם'. ובהמשך איתא שם, "צירוף אחר צירוף", ופירש"י: "גזירות על גזירות". ומבואר כאן שלפני ביאת המשיח, יהיה קטיגוריא גדולה ויעמדו מסטינים ללמד חובה על התלמידי חכמים.

"ואנחנו רואים את זה בחוש, שעומדים כעת על בני הישיבות והת"ח ומוציאים עליהם קטיגוריא, ומסטינים עליהם, ולא מבינים שלימוד התורה הזה מגן ומושיע על כל האומה היהודית. והרי התורה אומרת "אלף למטה, אלף למטה", וכנגד כל החיילים שנלחמים בפועל, צריך שיהיו לומדי תורה, שמגינים וכובשים בלימוד שלהם, תורה מגנא ומצלא.

"אנחנו כעת נמצאים בצרה גדולה, שרוצים לבטל את בחורי הישיבות מתורתם, ואפילו לוקחים חלק מבני הישיבות למעצר. התפקיד שלנו הוא להתחזק, לעסוק בתורה ובגמילות חסדים. וכבר אמר רבן של ישראל מרן הגר"ד לנדו שליט"א, שהגלות מכבידה את עולה עלינו, וזה צרה גדולה שיהודים רודפים יהודים בגלל לימוד התורה".

את מכתבו מסיים הגר"י זילברשטיין בקריאה נרגשת לבני הישיבות: "ובפרט כעת לקראת תחילת זמן אלול, קוראים אנו לבני הישיבות, חזקו ואמצו, ואל יירך לבבכם, ותתחילו את הזמן הבעל"ט עם כל הכח והחשק, ותעסקו בתורה בכל עת ובכל שעה, ללא דיבורים בטלים, ובכך אתם תזכו להיות המגינים האמיתיים על האומה היהודית כולה.

"ונזכה בקרוב להיוושע בתשועת עולמים, ויתבטלו כל הגזירות הרעות מעל כל ישראל, ויזכו כולם לכתיבה וחתימה טובה, אחיכם, המברך אתכם באהבה"

מקום חתימתו של הגר"י זילברשטיין.

מכתבו של הגר"י זילברשטיין - ער"ח אלול תשפ"ה

בקו 'שיח יצחק' מתורתו של הרב זילברשטיין, הובא תוספת של דברי חיזוק נפלאים אותם אמר וכתב הגר"י בשבוע זה, בצירוף למכתבו:

"הנה אמרו חז"ל במסכת סנהדרין (דף צח ע"ב), שאלו תלמידיו את רבי אלעזר, מה יעשה אדם וינצל מחבלו של משיח? יעסוק בתורה ובגמילות חסדים.

"ורבינו החפץ חיים זיע"א שאל, וכי תלמידיו של רבי אלעזר לא ידעו בעצמם את התשובה, הרי יש בתורה פתרונות איך להינצל מהצרות, ומדוע התעוררו כעת לשאול.

"וביאר החפץ חיים: כשפורצת אש בבגד קטן, מספיק לעשות נשיפה קטנה והאש תכבה. אם האש פורצת בערימת בגדים, צריך כבר להביא ספל מים כדי לכבות את האש. ואם האש נתפסה כבר בוילון של הבית, צריך להביא כמה דליים גדולים של מים כדי לכבות. אבל אם האש נתפסה בכל הבית כולו, ופרצה 'שריפה' של ממש, אף אחד כבר לא ינסה בעצמו לכבות את האש, אלא מיד מזמינים "מכבי-אש" שיבואו ויכבו את האש בצורה מקצועית, כי כשהשריפה גדולה, לא יעזור נשיפה או ספל מים וגם לא כמה דליים.

"וכך בעניננו, כשיש צרות קטנות, אפשר למצוא בקלות כל מיני סגולות, אבל לפני  ביאת המשיח, שהחושך יכסה ארץ וערפל לאומים, ואין לך יום שאין קללתו מרובה משל חבירו, צריכים "מכבי אש" כדי להתגבר על הצרות. ולכן הם באו לרבי אלעזר לשאול, מה יעשה אדם וינצל מחבלי משיח? ועל זה השיב להם, שהעיצה היא רק שיעסוק בתורה, ויעשה גמילות חסדים".

13 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
כבוד הרב.צריך לטפל בראשי ישיבות ובכל המשגיחים שזוקרקים נשמות טהורות ללא שום סיבה מוצדקת הבייתה אנשים שלא מבינים בחינוך שלא נדבר על הגזענות בין הפלגים וכו' אתם חולים אנוש מבפנים כל המגזר החרדי צריך כיוון פרונטטט...לסיכום עושים לכם מה שאתם עושים לעצמכם
זכריה ח'גבי
10
כל עוד ההנהגה החרדית לא תעשה סדר אמיתי במגזר... שלא הכל מיוחסים ופרוטקציות שום דבר לא יעזור
תושב בני ברק
9
חבל שכב' הרב מתעלם מהקונטקס. שלא מתייחס למלחמה שגובה קורבנות רבים ומשוועת לחיילים נוספים. אפשר לחשוב שאין קשר בין הדברים. חבל.
אברהם לייב
תלמוד תורה מועיל יותר..את זה אתם לא לוקחים בחשבון
לא מתעלם
בטח שיש קשר, רק שהרב הבין אותו ואתה לא. יש חוסר חמור בלומדי תורה וזו הסיבה לאבידות וחוסר ההצלחה בהשבת החטופים. כשיש סייעתא דשמיא אפשר לנצח במלחמה גם עם גדוד אחד. ואז הדת"ל והחילונים מוסיפים חטא על פשע ומכריזים מלחמה בלומדי התורה
אדיר

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעולם הישיבות: