באנו לשדרג

מתכון לפסטו עם פיסטוקים, צ'ילי ופירות הדר

המתכון הזה לא כולל כמעט אף מרכיב מהפסטו המקורי, אבל אחרי טעימה אחת, זה ממש לא יטריד אתכם. חגיגה שלמה של עשבי תיבול ריחניים, פיסטוקים מתפצפצים וחמצמצות מרעננת. בונוס: בניגוד לזה המסורתי, הפסטו הזה פרווה לגמרי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטו פיסטוקים ופירות הדר (צילום: Toa Heftiba on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס פיסטוקים מקולפים
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים, ללא הזרעים, קצוצים
  • 1/2 כוס עלי נענע, קצוצים גס
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
  • 1 כף דבש
  • 1 שן שום, כתושה
  • גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
  • גרידת קליפה ומיץ מליים אחד
  • גרידת קליפה ומיץ מתפוז אחד
  • מלח גס

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את הפיסטוקים והפלפלים החריפים ומבשלים במשך כ-3 דקות, עד שהפיסטוקים קלויים והפלפלים ריחניים. מעבירים לקערה לצינון.

2. במעבד מזון, טוחנים יחד את הפיסטוקים והפלפלים יחד עם שאר המרכיבים, מלבד המלח, עד לקבלת מרקם משחתי-גס. טועמים, ומתבלים במלח לפי הטעם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר