מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל עוף ברוטב פלפלים ועגבניות

מתכון להכנת עוף ברוטב פלפלים ועגבניות. כרעיים עסיסיות בהמון רוטב מתובל היטב ורכיבים זמינים שיש במטבח שצובעים את העוף באדום ומעניקים לו טעם נהדר (מתכונים, אוכל)

תבשיל עוף ברוטב פלפלים ועגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף (מופרדים לשוקיים ומשולשים)
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 שיני שום
  • לרוטב:
  • 2 פלפלים אדומים
  • 400 מ"ל רסק עגבניות
  • 1 בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 גבעולי פטרוזיליה
  • 2 גבעולי כוסברה
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 כוס מים
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת עוף ברוטב פלפלים:

רגע לפני: מתכון להכנת עוף ברוטב פלפלים ועגבניות. כרעיים עסיסיות בהמון רוטב מתובל היטב ורכיבים זמינים שיש במטבח שצובעים את העוף באדום ומעניקים לו טעם נהדר.

• כותשים 2 שיני שום, מערבבים עם 2 כפות פפריקה המתוקה ומורחים היטב את כרעי העוף בתערובת.

• מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ונמוך ומטגנים בו את העופות במשך 4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לכלי נפרד.

הכנת הרוטב:

• קוצצים את הבצל ו-4 שיני שום, וחותכים לקוביות את הפלפלים והסלרי.

• מוסיפים מעט שמן לסיר בו טוגנו העופות, ומטגנים בו את הבצל והשום הקצוצים, עד להזהבה.

• מוסיפים את הפלפלים והסלרי, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות.

• מחזירים לסיר את העופות, מוסיפים את רסק העגבניות, יוצקים את המים, מתבלים בכפית צ'ילי, כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה במשך 30 דקות, עד שהתבשיל יבעבע קלות.

• קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים לסיר. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15 דקות נוספות.

אופן הגשה: מגישים חם עם אורז לבן. תכינו כמה פרוסות לחם נדיבות כדי לטבול בהן את הרוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר