מתכון למרק פטל ותותים חלבי מתוק וקר לקיץ

המרק המרענן הזה הוא בעצם הגרסה המודרנית לקומפוט הישן והטוב של סבתא. מנה מתוקה וטעימה שמתאימה כקינוח נפלא לארוחה חלבית: מרק על בסיס פטל ותותים בטעם ממכר ומרקם עדין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק פטל ותותים חלבי מתוק לקיץ (צילום: shutterstock)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 חבילת פרי פטל קפואים
  • 1/2 חבילת תותים קפואים
  • 4 גביעי יוגורט (125 מ"ל)
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנת מרק פטל ותותים:

רגע לפני: המרק המרענן הזה הוא בעצם הגרסה המודרנית לקומפוט הישן והטוב של סבתא. מנה מתוקה וטעימה שמתאימה כקינוח נפלא לארוחה חלבית: מתכון למרק פטל ותותים בטעם ממכר ומרקם עדין.

• מניחים בסיר את התותים והפטל ומכסים אותם במים. מוסיפים את הסוכר לסיר ומבשלים יחד במשך שעה על אש בינונית.

• לאחר הבישול, ממתינים שהמרק יצטנן מעט, מוסיפים לסיר את היוגורט, בוחשים היטב יחד עד לקבלת מרקם חלק, ומכניסים לאחסון במקרר.

אופן ההגשה: מגישים את המרק לקינוח כשהוא קר (אחרת מאבדים את כל האפקט) בכוסות אישיות ומפזרים מלמעלה כמה גרגרי פטל/דובדבן/אגוזים קצוצים לקישוט. ניתן להוסיף קוביות קרח לצינון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר