לכבוד שבת

מתכון לפרגיות ממולאות בשר ברוטב יין ושזיפים של מורן פינטו

השפית מורן פינטו מכינה לשבת פרגיות ממולאות בבשר ברוטב יין אדום ושזיפים עם טריק מדליק ששומר עליהן עגולות ויפות גם בבישול (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פרגיות במילוי בשר ברוטב יין ושזיפים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 12 פרגיות
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל לבן, מגורד
  • 1 גזר, מגורד
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית תבלין קציצות
  • 2 כפות שמן
לרוטב:
  • 4 כפות שמן
  • 4 בצלים, פרוסים
  • 15 שזיפים מיובשים, מגולענים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף רכז רימונים / סילאן
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הבשר הטחון, הבצל הגזר והתיבול.

2. מניחים מהמילוי בקצה כל פרגית ומגלגלים. עוטפים כל פרגית בניילון נצמד ומסובבים משני הצדדים כך שתתקבל מעין סוכריה. מעבירים להקפאה של שעה.

הכנת הרוטב:
3. במקביל, בסיר סוטאז' רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה עדינה. מוסיפים את השזיפים, רכז הרימונים, היין והמים, מתבלים ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים לאש נמוכה, מחלצים את הפרגיות מהניילון כשהן במצב 3/4 קפוא, מסדרים אותן בסיר מעל הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 50 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר