Homemade

מתכון לצ'יפס סלק פריך - חטיף ביתי אפוי ב-10 דקות

במקום לטגן - אופים ובמקום תפוחי אדמה, סלק. התוצאה: חטיף ביתי שהכי טעים להגיש עם מטבלים חמצמצים על בסיס יוגורט ולנשנש באמצע הלילה בלי נקיפות מצפון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
צ'יפס סלק פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2-4 סלקים, קלופים
  • 1/4 כפית מלח
  • שמן זית

אופן הכנת צ'יפס סלק פריך:

1. מחממים את התנור ל-120 מעלות, ומשמנים שתי תבניות אפייה בשמן זית.

2. בעזרת מנדולינה, פורסים את הסלקים לפרוסות דקות בעובי 3 מ"מ, מסדרים את הפרוסות בשתי התבניות המוכנות, ומשמנים את פרוסות הסלק במעט מאוד שמן זית - למטרה זו כדאי להשתמש בתרסיס שמן.

3. מתבלים במלח (ותבלינים אהובים נוספים, אם רוצים), ואופים במשך שעה ו-15 דקות את שתי התבניות יחד, על 2 מדפי תנור שונים. לאחר שעה ורבע, מחליפים את מיקומן של התבניות ואופים במשך שעה ו-15 דקות נוספות. חצי שעה לפני תום זמן האפייה, בודקים תכופות ומסירים מהתנור פרוסות שהפכו כבר לצ'יפס פריך - כדי שלא יישרפו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר