שבת חורף

מתכון לעוף במרקחת תפוחים וקינמון

אם שבת של חורף הייתה מנה עיקרית, זה בדיוק מה שהיא הייתה: חלקי עוף עסיסיים, עטופים בתפוחים מתקתקים עם נגיעת קינמון שמעניקה לתבשיל ארומה מחממת וריח שובה (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
  • 10 תפוחי עץ מזן גרני סמית, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 2 מקלות קינמון
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף ג'ינג'ר מגורר
  • 2 כפות דבש

אופן ההכנה:

1. בסיר על אש בינונית, מבשלים את תפוחי העץ עם מקלות הקינמון והסוכר תוך ערבוב מתמיד במשך חצי שעה.

2. בתבנית, מסדרים את חלקי העוף, מתבלים במלח ופלפל שחור, מפזרים מעל את הג'ינג'ר והדבש ומעל הכל יוצקים את מרקחת התפוחים.

3. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 40 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר