פאדג'טיק. ארטיק פאדג' שוקולד
פאדג'טיק. ארטיק פאדג' שוקולד (צילום: www.halfbakedharvest.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כוס קשיו גולמי
  • 1/2 1 כוסות חלב קוקוס מפחית שימורים
  • 1/2 כוס תמרים, ללא גלעינים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קמצוץ מלח ים
  • 6 כפות קפה מבושל
  • 220 גרם שוקולד מריר, מומס

אופן ההכנה:

אאא

מתכון ל-8 ארטיקים

1. מביאים לרתיחה סיר קטן של מים, מוסיפים את הקשיו ומסירים מהאש. מניחים בצד במשך 15 דקות עד שעתיים ומסננים מנוזלים.

2. מעבד מזון, טוחנים את הקשיו, חלב הקוקוס, התמרים, תמצית הווניל, קמצוץ המלח ו-2 כפות קפה, עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין וסמיכה.

3. מחלקים באופן שווה את כפות הקפה הנותרות בין 8 תבניות להכנת ארטיק ביתי. יוצקים מעל מתערובת הקשיו, כך שתיווצר מעין מערבולת של קפה. נועצים מקלות ארטיק ומקפיאים עד להתייצבות מלאה, במשך כ-4 שעות. כדי לחלץ בקלות את הארטיקים מהתבניות, מניחים את התבניות מתחת למים חמים זורמים במשך 10 שניות ואז מחלצים את הארטיקים מהמקלות. 

4. טובלים כל ארטיק בשוקולד המומס או יוצקים אותו ב"פרי-סטייל" על הארטיקים ומעבירים להקפאה למשך שעה לפחות, עד להגשה.

מקור
half baked harvest